fbpx
deMens.nu

‘De inzichten’ met Caroline Pauwels

De inzichten van Caroline Pauwels  is integraal beschikbaar op VRT NU opgedeeld in 7 inzichten. En als podcast via Eén.be. Het eerste programma kwam in een goede samenwerking met deMens.nu tot stand. De eerste uitzending nam alvast een mooie start. Meer dan 74.000 mensen keken op zondag 10 maart naar De inzichten van Caroline Pauwels op Eén.

 

Op zondag 10 maart 2019 om 11.30 uur werd de eerste aflevering van De inzichten op Eén uitgezonden. Het is een nieuwe reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten die vanuit hun levenservaring een inkijk in de inzichten in het leven geven. De gesprekspartners van presentator Nic Balthazar brengen verhalen met waarden waar het vrijzinnig humanisme voor staat: autonomie en zelfbeschikkingsrecht, vrijheid van meningsuiting, belang van de wetenschap, solidariteit, emancipatie, gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid, geloof in de maakbaarheid van de mens …

© Joke Goovaerts

Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel, was de eerste gast in dit nieuwe zingevend programma. In De Krook te Gent gaf ze toelichting bij haar zeven inzichten. Zo sprak ze onder meer over het belang van het alledaagse, wijsheid en verwondering, vrije meningsuiting, vrouwenrechten, empathie, grenzen van technologie en wetenschap …

 

 

Beluister de podcast

Lees meer over ‘De inzichten’  of bekijk de playlist op YouTube

Het programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten. In een eerste fase worden er vier uitzendingen per jaar geprogrammeerd op zondagochtend op Eén. Volgende gasten zijn onder meer Marleen Temmerman (zondag 5 mei) en Wim Distelmans.

Lees meer over vrijzinnig humanistisch alternatief naast de erediensten in deMens.nu in 2018