fbpx
deMens.nu

Euthanasie in VRT- soap ‘Thuis’

Het personage Steven heeft in de soap ‘Thuis’, dagelijks goed voor 1 miljoen kijkers, beslist om uit het leven te stappen. Reden hiervoor is dat het personage steeds meer geconfronteerd wordt met de gevolgen van de ziekte ALS, een dodelijke zenuw-spierziekte. Hiervoor kon de reeks beroep doen op Wim Distelmans, professor palliatieve geneeskunde aan de VUB. “Ik werd door de makers van ‘Thuis’ gevraagd om ervoor te zorgen dat alles klopt. Ik was daar heel blij mee.”

“’Thuis’ heeft een belangrijke voorbeeldfunctie. De reeks zal tonen hoe een euthanasie in de praktijk in zijn werk gaat en hoe sereen die kan verlopen. Ik geef jaarlijks zo’n 120 lezingen over het thema, maar ‘Thuis’ zal veel misverstanden uit de wereld helpen.”

Lees meer in Het Laatste Nieuws

Ook andere maatschappelijke thema’s komen in de soap aan bod. Lees meer hier

Bekijk thuis op Eén