fbpx
deMens.nu

VUBorkest o.l.v. Jurgen Wayenberg

VUBorkest brengt Amor Mundi. Een hart dat sneller slaat voor een ander betekent “Liefde”. Een hart dat sneller slaat voor miljarden mensen, dat moet dan liefde voor de wereld zijn of “Amor Mundi”. Daar is meer voor nodig dan dat ene pijltje van Cupido! Daarom zal VUBorkest tijdens de herfstconcerten van 2019 mee een zetje geven, aangevuurd door Yoeri Lewijze en Ingrid Vanrutten.

Met muziek en woord zal het harten laten volstromen met empathie, met altruïsme, met een drang te streven naar welzijn en vrijheid voor anderen, met onbedwingbare liefde en zorg voor de hele wereld! Beetje overmoedig? In het licht van 50 jaar VUB en van het eigen 25 jarig jubileum zal dat zeker lukken!

Bekijk hier de affiche

Op het programma:

 • Akademische Fest Ouverture – J. Brahms
 • Concerto for Marimba – E. Séjourné  – solist: Koenraad Botteldoorn (marimba)
 • Rapsodie Dahoméenne – A. De Boeck
 • Cyber Conductor – Igudesman, Gürtler
 • West Side Story – L. Bernstein
 • Ellis Island Prologue – P. Boyer
 • Libertadores – O. Navarro

Concerten:

 • Tienen, CC De Kruisboog (zaal Manège) – zondag 17 november, 16u
 • Brussel, Campus VUB Etterbeek – zondag 24 november, 15u
 • Brugge, Concertgebouw – zondag 1 december, 15u
 • Bredene, Eventcentrum Staf Versluys – zaterdag 7 december, 20u
 • Genk, CC C-Mine – zaterdag 14 december, 15u

Toegangskaarten zullen beschikbaar zijn vanaf oktober via onze website. Tickets kosten €12 (studenten, werkzoekenden en gepensioneerden: €8). Op onze website vindt u ook meer info over de concertlocaties: www.vub.ac.be/vuborkest

Concertreeks met de steun en/of medewerking van de huizenvandeMens, het Vermeylenfonds, het Willemsfonds, het Humanistisch Verbond, VLC’s en VOC’s, Instellingen Morele Dienstverlening, Vrijzinnig West-Vlaanderen, VC De Fakkel, UPV Kernen Tienen en Leuven, Genkse Humanisten, Vrijzinnig Limburg, Erasmushogeschool Brussel, 50 jaar Oudstudentenbond VUB!, Vriendenkring Personeel VUB/EhB/UZBrussel, UZBrussel, Dienst Cultuur VUB, Uitstraling Permanente Vorming vzw, het Masereelfonds.