fbpx
deMens.nu

Werelddag van verzet tegen Armoede en YOUCA, wij deden mee

Op 17 oktober was het Werelddag van Verzet tegen Armoede. Vrijwilligers en medewerkers van de huizenvandeMens knoopten die dag extra de strijd aan tegen armoede en hingen hun geknoopt laken uit.

Ook openden verschillende huizen in het kader van de Internationale dag tegen Armoede zijn deuren voor studenten, om een dag mee te werken voor de YOUCA Action Day (Youth for Change and Action). Het loon dat deze studenten verdienden doneren ze aan een goed doel. In het huisvandeMens Leuven was dit 6de jaar student Ina van Koninklijk Atheneum De Ring.  In het huisvandeMens Roeselare was dit Judith, In Diksmuide Rhune (5de sport in het Atheneum Ieper), in Ieper Gauthier (Atheneum Ieper), in Brugge Amber (Atheneum Jan Fevijn), in Vilvoorde Caro, ….

Super bedankt aan al deze enthousiaste en geëngageerde studenten! Hieronder een impressie van meer acties van onder andere huisvandeMens Ronse, Roeselare, Hasselt en Vrijzinnig Limburg, Kortrijk ..

Van 17 tot 29 november ben je alvast welkom op een fototentoonstelling ‘Armoede door kinderogen’, in het jeugdcentrum de Kubiek te Eeklo, via het huisvandeMens Eeklo. Voor meer activiteiten, neem een kijkje in onze agenda.