fbpx
deMens.nu

Interlevensbeschouwelijk bezoek aan Mol en Saint-Servais

Op 9 en 11 december bezochten de afgevaardigden de Federale Interlevensbeschouwelijke Dialoog (FILD) gemeenschapsinstellingen voor jongeren in Mol en Saint-Servais.

Samen met de ministers van Welzijn, Wouter Beke en Valérie Glatigny had een delegatie van de erkende erediensten en de georganiseerde vrijzinnigheid de eer deze instellingen en hun inwoners te bezoeken. De afgevaardigden maakten kennis met de leefwereld van deze vaak kwetsbare jongeren.

#YouthAndJustice

Iedereen heeft recht op een zorgeloze jeugd. In de praktijk worden kinderen echter soms op zeer vroege leeftijd geconfronteerd met moeilijke situaties. Soms zijn ze er zelf het slachtoffer van en soms delen ze zelf in de verantwoordelijkheid . De cyclus tussen slachtoffer- en daderschap is tot op de dag van vandaag nog sterk aanwezig. Het is voor een buitenstaander onmogelijk om te beoordelen hoe iemand in een bepaalde situatie is terechtgekomen.  Waar deMens.nu sterk in gelooft is de mogelijkheid om je levenskoers zelf te bepalen en te veranderen. Maar dat doen we niet alleen. En soms is hulp noodzakelijk. In jeugdinstellingen als Mol en Saint-Servais krijgen jongeren die mogelijkheid. Ze wonen er samen met andere jongeren in leefgroepen, gaan er naar school, leren er zorgen voor zichzelf én voor elkaar.

 

deMens.nu wenst via deze weg de organisatie te bedanken voor het initiatief. Verder wensen we van de gelegenheid gebruik te maken om onze oproep naar de politiek inzake preventieve zorg te hernieuwen.