fbpx
deMens.nu

Interview met Sarina Verheggen

Sarina Verheggen creëerde voor deMens.nu een postkaart met als titel Happy Body Year. Sarina heeft een drukke job als grafisch vormgever die ze soms als stressvol ervaart. Gelukkig vindt ze rust in haar schilderkunst en start ze binnenkort weer als interieurarchitect.

 

Je hebt het kaartje Happy Body Year gemaakt. Kan je mij vertellen wat het idee erachter was?

Seksualiteit draait rond het lichaam. Het eigen lichaam is immers heel belangrijk. Het is iets wat je moet leren kennen. Pas als je dat echt kent, is het mogelijk je open te stellen voor anderen. Daarom vind ik de titel zo gepast. Zelfkennis is essentieel.

Postkaart Happy Body Year: “Je lichaam is iets wat je moet leren kennen, dan pas is het mogelijk je open te stellen voor anderen”

Momenteel ben je professioneel grafisch vormgever?

Ik ben van opleiding eigenlijk interieurarchitect. Ik heb twee jaar als grafisch vormgever gewerkt, waardoor ik mijzelf die vaardigheden heb bijgebracht . Maar grafische vormgeving is evenzeer mijn hobby, iets wat ik simpelweg graag doe. Ik heb mij dat trouwens zelf aangeleerd, ik ben op zoek gegaan naar filmpjes op YouTube en heb zo mijn grafische kennis ontwikkeld.

Aha! Een ‘self-taught’-vrouw dus?

[Lacht] Ja, zo kan je het stellen.

Werk je ook als interieurarchitect?

Ik heb net een nieuwe job in de interieursector gevonden. Ik moet zeggen dat ik dat gemist heb: werken met mooie materialen, hoe zien mensen “hun” ruimte …  Mijn ervaringen bij het grafische bureau zijn natuurlijk wel mooi meegenomen.

Wat is jouw droom voor de toekomst?

Ik wil interieurarchitectuur en grafische vormgeving blijven combineren, want ze leunen bij elkaar aan. Als je een ontwerp voor een klant maakt, moet je ook rekening houden met het grafische aspect. Je creëert beelden die een sfeer weergeven. Iets waarvan mensen zeggen dat het dat is wat ze zoeken. Tegenwoordig schilder ik veel en ook daar heb ik nooit voor gestudeerd. Sinds mijn kindertijd teken ik weliswaar graag. Mijn vader, die goed kon tekenen, heeft mij veel geleerd en geïnspireerd op dat vlak. De tijd bij het grafische bureau was behoorlijk stresserend, schilderen biedt een zekere rust.

 

https://www.instagram.com/p/B8o0uVJHyym/?utm_source=ig_web_button_share_sheet