fbpx
deMens.nu

Nood aan een luisterend oor?

We zijn er voor jou

Wekenlang ‘in je kot’ blijven, het doet wat met een mens. Mensen zijn sociale wezens en hebben elkaar nodig. Voor een knuffel, om te praten, om samen dingen te doen. Dat is in deze coronatijden helemaal overhoop geraakt en kan erg verwarrend zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er vandaag meer oproepen zijn bij Teleonthaal, en het coronavirus wordt vaker vermeld. De groep bellers is heel divers en breed, maar toch is het opvallend dat er meer alleenstaanden bellen met zorgen over mogelijke eenzaamheid, of willen de bellers hun stressgevoelens uiten.

Wie ben ik? Wat beteken ik voor anderen? Waarom moet mij dit overkomen? Wat is de zin van het leven? Het zijn allemaal existentiële vragen waar je als mens mee kan zitten. In normale omstandigheden kan je bij een huisvandeMens in je buurt terecht voor een (zingevend) gesprek. De huizen zijn door deze uitzonderlijke situatie gesloten, maar onze vrijzinnig humanistische consulenten zijn er -vanuit hun kot- voor jou om dit op een creatieve manier op te lossen. De vrijzinnig humanistische consulent gaat met jou in gesprek en helpt je zoeken naar antwoorden.

Bereikbaar

Heb je nood aan een gesprek? Contacteer hier een huisvandeMens in je buurt.  Je kan bij ons terecht vanaf 16 jaar, tijdens de kantooruren tussen 9u en 17u. Lees meer hier over de werking van een huisvandeMens.

Daarnaast blijven we bereikbaar en beschikbaar in geval van een overlijden of rouw. Onze vrijzinnig humanistische consulenten bieden een luisterend oor aan om net die mensen bij te staan die nu extra hard getroffen worden, ook in het weekend. Want verdriet zou je nooit alleen mogen dragen. 

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689. Zoek je in deze onzekere tijden een luisterend oor? Bij Tele-Onthaal kan je terecht op telefoonnummer 106 of chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102 of chat op awel.be. Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op zelfmoord1813.be. Zoek je nog andere vormen van hulp? Op http://www.noodnummer.be/ vind je een overzicht van alle noodnummers.