fbpx
deMens.nu

Reactie op digitale heksenjacht Marokkaanse LGBTI+

Na een oproep op Instagram om de identiteit van homoseksuelen kenbaar te maken, vrezen ­Marokkaanse mannen voor hun leven en welzijn. Hun precieze aantal valt niet te verifiëren, maar volgens de internationale actiegroep Voices4 ondervonden zeker vijftig tot honderd homo’s negatieve gevolgen door hun ongewilde coming-out.

Lees ook het artikel in De Standaard (exclusief voor abonnees)

Twee weken geleden zei Marokkaans influencer en trans vrouw Sofia Talouni tegen haar volgers dat ze homoseksuele datingapps moesten installeren. Marokkanen maakten massaal valse profielen aan op Grindr en PlanetRomeo om queers in hun buurt op te sporen en te outen. Foto’s van de datingprofielen werden op Facebookgroepen gedeeld en de slachtoffers werden er uitgelachen, bedreigd en gekleineerd.

Als tegenreactie op de online klopjacht verspreid de Marokkaanse LGBTI+-gemeenschap boodschappen via #Queer_Revolution_Morocco. Ook  podiumkunstenaar en activist Jaouad maakte samen met andere Belgisch-Marokkaanse queers en bondgenoten een filmpje om het bestaansrecht van de Marokkaanse LGBTI+-gemeenschap kracht bij te zetten

“Het is een boodschap over gelijke rechten. Maar zeker ook over de liefde. Of over hoe niemand zou mogen opgroeien met het idee dat hij/zij/hen niet goed genoeg is voor de maatschappij.”

 

https://www.facebook.com/jaouadmusic/videos/237298897344855/UzpfSTIzMTEzNTMxMzYxMDcyODozMDc0MDE0OTY5MzIyNzM0/?notif_t=page_admin

 

Kijk ook hier