fbpx
deMens.nu

Mubarak Bala gearresteerd wegens ‘blasfemie’

Mubarak Bala, de voorzitter van “the Humanist Association of Nigeria”, werd gisteren in Kaduna in het Noorden van Nigeria gearresteerd voor ‘blasfemie’.

Mubarak Bala werd op 28 april gearresteerd. Volgens lokale bronnen kan zijn arrestatie verband houden met de beschuldiging van blasfemie voor zijn activiteiten op sociale netwerksites. Er is een internationale bezorgdheid dat Mubarak de doodstraf kan krijgen als de aanklacht bevestigd wordt.

Mubarak is bekend binnen de wereldwijde humanistische gemeenschap nadat hij werd vastgehouden in een psychiatrische instelling omdat hij atheïst was. Met de steun van Humanists International werd Mubarak op 3 juli 2014 vrijgelaten.

News of Mubarak’s arrest is of serious concern to the international humanist community. Mubarak is a well known and hugely respected activist”, zegt Gary McLelland, CEO of Humanists International. #freemubarakbala

Lees hier hoe je kan helpen bij de bevrijding van Mubarak Bala.

Mubarak Bala, President of Nigerian humanists, under arrest