fbpx
deMens.nu

Workshop rond mannelijkheid en (seksueel) gendergerelateerd geweld

Om gendergelijkheid te bekomen en geweld op vrouwen te bestrijden, is het essentieel om samen te werken met mannen. Ook mannen gaan namelijk gebukt onder stereotyperingen over mannelijkheid en gendergerelateerde gedragingen die genderongelijkheid in de hand werken.

Praat hierover met je leerlingen!

Ben je met jouw klas geïnteresseerd om deel te nemen aan een workshop over mannelijkheid en (seksueel) gendergerelateerd geweld?

Dan ben je bij UCOS (Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking) aan het juiste adres! Op basis van theoretische inzichten, methodieken en input van organisaties wereldwijd, maakten jongeren die deelnamen aan de CHanGE-campagne een workshop voor scholieren rond mannelijkheid en (seksueel) gendergerelateerd geweld.

Praktisch

  • Voor wie? Klassen uit de 3de graad middelbaar onderwijs
  • Wanneer? Tussen half maart en begin mei, voor 2 lesuren
  • Gratis, mits onkostenvergoeding
  • Interesse? Contacteer bram.cleys@ucos.be

© Michelle Geerardyn