fbpx
deMens.nu

Kinderen vieren hun lentefeest en feest vrijzinnige jeugd in hun kot

#feestinjekot

 

Met meer dan 10.000 zijn ze, de kinderen die rond deze periode hun lentefeest en feest vrijzinnige jeugd vieren in Vlaanderen en Brussel. In coronatijden kunnen deze feesten spijtig genoeg niet doorgaan. Daarom werd er een virtueel alternatief op poten gezet: feest in je kot.

Via feestelijke challenges staan de kinderen stil bij de betekenis van het opgroeien en verkennen ze hun talenten.

Op vrijdag 15 mei 2020 staat er ook nog een virtuele fuif gepland waarbij een DJ via een livestream verzoeknummers zal draaien voor de kinderen.

“De kinderen laten zich van hun beste kant zien,” zegt initiatiefnemer Bert Goossens van deMens.nu, de Unie Vrijzinnige Verenigingen. “Met de opdrachten stimuleren we ze om nieuwe dingen te ontdekken. Bijvoorbeeld het aanleren van enkele woorden gebarentaal. Een andere challenge is om een knutselwerkje te maken voor een bewoner van een woonzorgcentrum. En zo zijn er nog tientallen.”

Bij het lentefeest wordt de overgang van kleuter naar de lagere school gevierd. Het feest vrijzinnige jeugd wordt gevierd in het zesde leerjaar. Deze feesten worden georganiseerd door de vrijzinnig humanistische gemeenschap. 
Contact: lentefeest@demens.nu 
Bert Goossens, 0471 02 42 97
www.feestinjekot.be
Geen feest in je kot zonder jezelf mooi te kleden en (zelfgemaakte) slingers op te hangen, weet Hannah.
Ze worden zo snel groot. Om dat te illustreren maakt Vinn een toren van speelgoed twee maal zo groot als zichzelf.
Lou schrijft een brief naar haar toekomstige zelf.
Margo bezorgde deze lenteboom met kaartje aan de mensen in het rusthuis.
Fleur nodigt vrienden en vriendinnen uit om mee te vieren, maar dan op veilige afstand.