fbpx
deMens.nu

Wetenschaap

“Een YouTube kanaal voor nieuwsgierige aliens en mensen” met presentator Jelle Lauwers .

Wetenschaap is een videoverhaal, uitgebracht door Fakkeltjes vzw bedoeld voor tieners van 10 tot 14 jaar. Het videoverhaal geeft op humoristische en heldere wijze antwoorden op moeilijke vragen. Elk filmpje biedt stof voor discussie.

Boeiende wetenschappelijke TED Talks op kindermaat.

In korte filmpjes legt Jelle Lauwers je uit hoe alles in elkaar zit. Ja, alles. De oerknal, het uitsterven van de dinosauriërs, de eerste mensen, de evolutietheorie, de mensenrechten, de werking van je brein … Wetenschaap ontrafelt ons wonderlijk universum!

Voor leerkrachten:

Ga met de Wetenschaap-video’s aan de slag in je les! Er bestaan verschillende videoreeksen over bepaalde thema’s.

In videoreeks 1, bijvoorbeeld, wordt het verhaal van het heelal verteld in 4 video’s. Deze video’s kunnen afzonderlijk worden gebruikt, verspreid over verschillende lessen. Je hebt zelf de keuze om bij de ene video al wat langer stil te staan dan bij de andere. 

Bij elke videoreeks hoort een lesmap die aansluit bij de leerplannen niet-confessionele zedenleer.

Naar de website

Wil je als leerkracht aan de slag gaan met de eerste proefvideo’s? Vraag je gratis toegangscode aan via bert.goossens@demens.nu

Fakkeltjes: een vzw die vrijzinnig humanistische content maakt voor leerlingen die niet-confessionele zedenleer volgen in het lager onderwijs. http://www.fakkeltjes.be/