fbpx
deMens.nu

Dwaallichtprijs voor Caroline Pauwels

De Dwaallicht Prijs, die door het Vrijzinnig Platform Hoger Onderwijs Antwerpen telkens wordt uitgereikt in samenwerking met Out of a Box, ter gelegenheid van de Wereld Humanisme Dag gaat dit jaar naar Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel.

De Dwaallicht Prijs of de tweejaarlijkse Prijs van het Vrije Denken, wordt toegekend aan een persoon, een groep personen of een vereniging die zich in het kader van het hoger onderwijs bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de uitstraling van het vrijzinnig gedachtegoed in het algemeen en het vrije denken in het bijzonder.

De uitreiking – oorspronkelijk gepland op 19 juni 2020 – in het teken van de viering van de Wereld Humanisme Dag (21 juni) – wordt noodgedwongen verplaatst naar vrijdag 4 december 2020 en zal plaatsvinden in het Vrijzinnig Antwerps Trefpunt “Out of a Box”.

Het is een symbolische prijs onder de vorm van een bronzen beeld van de hand van Winke Besard (1979), afgestudeerde van de Koninklijke Academie van Schone Kunsten (School of Arts) van de AP Hogeschool Antwerpen.

Bekijk hier de vorige laureaten.

Meer info

Foto ©Joke Goovaerts