fbpx
deMens.nu

Humanists At Risk

Het recht om vrij kunnen denken is een van de belangrijkste uitgangspunten van het humanisme. Je hebt het recht om te geloven wat je wil, maar ook het recht om niet te geloven. Voor religieuze mensen is vaak al goed georganiseerde steun. Voor niet-religieuze mensen ontbreekt die steun in grote delen van de wereld. De internationale koepel Humanists International strijdt wereldwijd tegen elke vorm van blasfemiewetgeving; wetgeving die het niet-geloven en anders geloven strafbaar stelt.

In vele delen van de wereld lopen vrijzinnige humanisten het risico op vervolging of geweld. Humanists International werkt daarom rechtstreeks samen met risicogroepen en met andere niet-gouvernementele organisaties en functionarissen om te adviseren, de veiligheid te verbeteren of in sommige gevallen te helpen bij het verplaatsen van mensen onder geverifieerde bedreiging.

Om ‘Humanists at risk’ te beschermen, lanceert Humanists International jaarlijks een crowdfunding campagne op 21 juni. Meer informatie hierover vind je hier.

Wil je graag de actie steunen?

Doneer hier

Bekijk ook het The Freedom of Thought Report