fbpx
deMens.nu

Grote bezorgdheid om het welzijn van Mubarak Bala

Belangrijke update

Humanists International geven aan dat ze van verschillende betrouwbare bronnen de bevestiging gekregen hebben dat Mubarak Bala nog leeft. De organisatie is blij met dit nieuws maar benadrukt dat het verspreiden van kwaadaardige geruchten als deze niet mogelijk zou zijn mochten Bala’s advocaten contact kunnen leggen met hem.

 

Humanists International onderzoekt momenteel de geruchten dat Mubarak Bala gedood zou zijn in zijn cel. Bala is de president van de Humanist Association of Nigeria en werd vijf maanden geleden opgepakt op aanklacht van blasfemie. Sindsdien wordt hem elk contact met de buitenwereld verboden. Humanists International vraagt de overheidsinstellingen van de provincie Kano om de advocaten van Bala toegang te verlenen tot de gevangenis waar hij vastgehouden wordt.

Andrew Copson, president van Humanists International, reageert op het onbevestigde nieuws:

“Het is nu belangrijker dan ooit dat de overheid van Kano State de advocaten van Mubarak Bala toegang geeft tot de gevangenis waar hij verblijft. Niet alleen houden ze zich daarmee aan hun verplichtingen die onder het nationaal en internationaal recht vallen, maar bevorderen ze ook een snelle bevestiging van de feiten. Elke onwil om samen te werken maakt de geruchten geloofwaardig.”

 

 

Meer info op de website van Humanists International