fbpx
deMens.nu

Briefschrijfactie: Polen beperkt abortusrechten

Een aantal weken geleden had Polen al een van de strengste wetgevingen rond abortus in de Europese Unie. Vorige week besliste het Poolse Hooggerechtshof om die wet nog wat strenger te maken. Abortus kan in Polen voortaan enkel nog als de gezondheid van de vrouw in gevaar is of als de zwangerschap het gevolg is van een verkrachting.

De parlementsleden van de conservatieve partij PiS waren een tijd geleden naar het Hooggerechtshof gestapt om de toenmalige wetgeving te verstrengen. Het Grondwettelijk Hof geeft hen nu gelijk op grond van de wettelijke bescherming van het leven van elke persoon.

Om onze verontwaardiging te tonen, organiseren we met deMens.nu een briefschrijfactie gericht aan de Poolse ambassade in Brussel. Met jouw hulp kunnen we onze impact vergroten. Download hieronder de voorbeeldbrief, print hem, onderteken in je eigen naam en stuur de brief naar

His Excellency, Mr. Andrzej Sados, Ambassador of Poland to the European Union
His Excellency, Mr. Artur Orzechowski, Ambassador of Poland to Belgium
Embassy of Poland
Stevinstraat 139
1000 BRUSSELS

Hoe meer brieven op het bureau van de ambassadeurs terechtkomen, hoe groter onze stem.

Hartelijk dank voor jouw steun!

 

Download hier de voorbeeldbrief:

Brief aan Poolse ambassadeurs