fbpx
deMens.nu

Online filosoferen op de Nacht van de Vrijdenker

Door de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, is de nacht van de vrijdenker dit jaar als online event doorgegaan, op vrijdagavond 13 november. Zorgeloos vanuit je kot kon je mee filosoferen en al je vragen stellen aan verschillende experts.

De avond begon met John Sellars, een internationaal gewaardeerde expert in de Antieke filosofie en auteur van acht boeken, de meeste daarvan over het stoïcisme. Sellars sprak over de Hellenistische periode, een van de meest opwindende periodes in de geschiedenis van de filosofie. In die tijd stelden filosofen moeilijke vragen, zoals; ‘hoe ga je je leven vormgeven?’, ‘wat is geluk, en hoe kan je een gelukkig leven leiden?’. Filosofie als gids voor het leven dus.

Vervolgens werd Hugo Mercier geïnterviewd door cognitief psycholoog Stefaan Blancke. Mercier schreef met Not Born Yesterday een provocatief boek waarin hij het wijdverspreide beeld over de mens als ontzettend irrationeel en goedgelovig ontkracht.

Kate Kirkpatrick sloot de avond af in gesprek met Eveline Groot. Dat resulteerde in een boeiend gesprek over Simone de Beauvoirs leven en werk, haar invloed op het existentialisme en haar relevantie vandaag.

 

Nacht van de Vrijdenker 2021:

We kunnen ons alvast verheugen op de volgende Nacht van de Vrijdenker, op 20 november 2021. Wie tickets kocht voor dit jaar, krijgt als eerste toegang tot de kaartverkoop voor de volgende editie.

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Website: https://www.nachtvandevrijdenker.be/

Facebook: https://www.facebook.com/nachtvandevrijdenker