fbpx
deMens.nu

VUB-studenten in actie voor Djalali

#SaveAhmadreza in bloem voor Iraanse ambassade

Studenten van de Studiekring Vrij Onderzoek van de VUB hebben deze ochtend geprotesteerd tegen de executie van VUB-docent Ahmadreza Djalali. Dat deden zij door voor de Iraanse ambassade in Brussel de boodschap #SaveAhmadreza te schrijven met bloem in het gras. Zo was de boodschap duidelijk leesbaar vanuit het raam van de Iraanse ambassade.

De Studiekring Vrij Onderzoek voelt zich ontdaan door het nieuws dat de VUB-gastdocent elk moment geëxecuteerd kan worden. Zo zegt Laura Berthoud, Studiekring Vrij Onderzoek: “Wij roepen met deze actie de Iraanse autoriteiten op, om de plannen om Ahmadreza Djalali te executeren onmiddellijk stop te zetten, zijn veroordeling en straf te herroepen en hem onmiddellijk toegang te geven tot zijn familie en advocaten.”

Cities for Life

Maandag worden op verschillende plaatsen in de wereld gebouwen symbolisch uitgelicht in het teken van Cities for Life. Een jaarlijks terugkerend evenement dat op 30 november in veel hoofdsteden wordt gehouden om de afschaffing van de doodstraf overal ter wereld te bevorderen. Het Braemgebouw op de VUB-campus wordt aankomende maandagavond verlicht, alsook het Europees Parlement. De steden Antwerpen, Ieper, Zottegem, Mechelen en Brugge nemen ook deel. Dit jaar staat de actie volledig in het teken van Ahmadreza Djalali.

Steun van Nobelprijswinnaars en eredoctors

Vandaag vertrekt een brief uit naam van 156 Nobelprijswinnaars naar de Iraanse staatsleider Ayatollah Ali Khamenei met de vraag Ahmadreza Djalali vrij te laten. Dat vernam de VUB van Sir Richard J. Roberts, die in 1993 samen met Phillip Allen Sharp de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde won en het initiatief van de brief nam.

Kom zelf in actie voor Djalali:
https://demens.nu/2020/11/25/stop-de-executie-van-ahmadreza-djalali/

Meer informatie:
https://today.vub.be/nl/artikel/eredoctors-en-nobelprijswinnaars-steunen-djalali

https://today.vub.be/nl/artikel/vub-studenten-voeren-actie-voor-djalali

Foto’s: Studiekring Vrij Onderzoek, VUB