fbpx
deMens.nu

15 minuten verwondering: Johan Braeckman over de wonderbaarlijkheid van het leven

“Verwondering is wat ons voortstuwt, wat maakt dat we onze talenten ontplooien, dat we onze grenzen verleggen, dat we boven onszelf uitstijgen en, uiteindelijk geluk vinden in wat we doen. Als er geen verwondering meer is, wordt alles grijs.”

Caroline Pauwels, uit “Ode aan de verwondering”

15 Minuten Verwondering maakt je iedere week deelgenoot van de passie van een medemens met een speciale kennis of kunde. Neem een kwartiertje de tijd en geniet van een bijzondere kijk op een stukje van de wonderlijke wereld waarin we leven.

BEKIJK ALLE AFLEVERINGEN HIER

Johan Braeckman over de wonderbaarlijkheid van het leven

Als geen ander verstaat moraalfilosoof Johan Braeckman de kunst om het wetenschappelijk en wijsgerig denken op een aangrijpende manier onder de aandacht te brengen. Sinds 1998 is hij voltijds professor bij de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap van de UGent. Zowel voor onderwijs als onderzoek is hij er verantwoordelijk voor het vakgebied Wijsgerige Antropologie. Hij richt zich in zijn onderzoek op de wijsgerige problemen verbonden aan de levenswetenschappen, in het bijzonder de evolutietheorie en de neurowetenschappen. Hij geeft geregeld lezingen in binnen- en buitenland over meerdere thema’s die in zijn werk aan bod komen en hem nauw aan het hart liggen. In 2013 kreeg hij de Loopbaanprijs van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten.