fbpx
deMens.nu

Zorg jij voor een extra boompje in ons groeibos?

Op 20 augustus 2018 ging een schuchter schoolmeisje op de trappen van het Zweedse parlementsgebouw zitten. Ze hield een kartonnen bord omhoog met de boodschap ‘Schoolstaking voor het klimaat’. In navolging van Greta trokken miljoenen jongeren wereldwijd de straat op. Ze eisten van regeringsleiders ambitieuze maatregelen tegen de klimaatopwarming. Want ook de toekomstige generaties hebben recht op een leefbare planeet, toch?

Opkomen voor jezelf én voor elkaar, het is één van de kernideeën van het vrijzinnig humanisme. We willen als vrijzinnig humanistische gemeenschap dan ook ons steentje – of nee, ons boompje – bijdragen in de strijd tegen klimaatopwarming.

Onze doelstelling?

Met jong en oud een groeibos aanplanten. Niet op één plek, maar over heel Vlaanderen en in Brussel.

Het groeibos staat symbool voor onze vrijzinnige jeugd. We willen dat de toekomstige generaties alle kansen krijgen om in de verschillende takken van het leven hun talenten te laten openbloeien.

Steun ons groeibos

Zorg jij voor een extra stukje bos en een extra stukje toekomst?

Help ons bos met groeien en doe een gift. Voor elke 8 euro wordt door Natuurpunt 1 boom geplant.

Kies zelf hoeveel je bijdraagt. Vanaf 40 euro is je gift fiscaal aftrekbaar.

Bovendien: voor elke 4 bomen zullen deMens.nu en de Instellingen Morele Dienstverlening 1 extra boompje schenken!

Ontdek ook:

  • Vier je je lentefeest of feest vrijzinnige jeugd? Je kan alleen of samen met je feestbubbel geld inzamelen. Laat je door je familie of vrienden sponsoren voor het volbrengen van deze opdrachten (7+) of opdrachten (11+) van Feest in je kot.

  • Je kan ook een boompje laten planten ter ere van je mama of papa, je oma of opa, je (klein)kind, je vriend(in), je buur, je collega, je zorgheld … Iemand die jou dierbaar is. Bezorg hem/haar deze 100% ecologische e-card.

  • Ontdek het bos in je buurt. Stuur ons een leuke foto van jezelf bij een boom. Schrijf er een leuke wensboodschap bij. Wij maken binnenkort een pagina aan met al onze kleine en grote #boshelden. We nodigen je in de lente ook graag uit voor één van onze Waardevolle wandelingen. Later meer hierover!

  • Kijk op vrijdag 30 april 2021 naar de Feest in je kot liveshow. Dan zullen we bekendmaken hoeveel bomen we dit jaar dankzij jullie kunnen planten.

  • Neem in het najaar deel aan één van onze plantacties.