fbpx
deMens.nu

15 minuten verwondering: Katrien Kolenberg over de grootsheid van de kosmos

“Verwondering is wat ons voortstuwt, wat maakt dat we onze talenten ontplooien, dat we onze grenzen verleggen, dat we boven onszelf uitstijgen en, uiteindelijk geluk vinden in wat we doen. Als er geen verwondering meer is, wordt alles grijs.”

Caroline Pauwels, uit “Ode aan de verwondering”

15 Minuten Verwondering maakt je deelgenoot van de passie van een medemens met een speciale kennis of kunde. Neem een kwartiertje de tijd en geniet van een bijzondere kijk op een stukje van de wonderlijke wereld waarin we leven.

BEKIJK ALLE AFLEVERINGEN HIER

Katrien Kolenberg over de grootsheid van de kosmos

Katrien Kolenberg is een sterrenkundige met een passie voor muziek. In haar werk zijn kunst en wetenschap nauw met elkaar verbonden. Als professor astrofysica/ onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen en de VUB, bestudeert ze de geluiden van sterren. Daarnaast is ze coördinator bij STE(A)M voor de Associatie KU Leuven. Haar expertisegebied omvat fotometrische en spectroscopische studies van pulserende sterren. Ze gebruikt astronomie als hulpmiddel voor wereldwijde ontwikkeling en kunst als een manier om de menselijke conditie aan te raken, vaak in kosmisch perspectief.