fbpx
deMens.nu

15 minuten verwondering: Marc Noppen over serendipiteit

“Verwondering is wat ons voortstuwt, wat maakt dat we onze talenten ontplooien, dat we onze grenzen verleggen, dat we boven onszelf uitstijgen en, uiteindelijk geluk vinden in wat we doen. Als er geen verwondering meer is, wordt alles grijs.”

Caroline Pauwels, uit “Ode aan de verwondering”

15 Minuten Verwondering maakt je deelgenoot van de passie van een medemens met een speciale kennis of kunde. Neem een kwartiertje de tijd en geniet van een bijzondere kijk op een stukje van de wonderlijke wereld waarin we leven.

BEKIJK ALLE AFLEVERINGEN HIER

Marc Noppen over serendipiteit

Marc Noppen studeerde geneeskunde aan het Limburgs Universitair Centrum en de Vrije Universiteit Brussel. Hij is al jaren de CEO van het Universitair Ziekenhuis in Brussel. Hij is ook gastprofessor bij universiteiten in de Verenigde Staten, Canada en Frankrijk en won al verschillende wetenschappelijke prijzen. Vandaag heeft hij het in zijn 15 minuten verwondering over serendipiteit.