fbpx
deMens.nu

Solidariteitsactie #helpenhelpt

We voelen allemaal mee met de slachtoffers en de noodlijdenden van de watersnood. Onze gedachten gaan uit naar hen en hun families. En onze dankbaarheid voor al wie in deze moeilijke omstandigheden hulp verleent, is groot. Wie steun nodig heeft om deze gebeurtenissen of het verlies van geliefden te verwerken, kan altijd bij onze dienstverleners terecht.

In Limburg, de Vlaamse provincie die het het hardst te verduren kreeg, zijn onze mensen in overleg met de provincie, die de coördinatie van de nazorg op zich neemt. En in alle provincies leeft uiteraard de vraag hoe we precies kunnen helpen.

De spontane solidariteit die op gang komt, is hartverwarmend. Het is helaas nog onduidelijk wat de meest doeltreffende manier is om te helpen. Materiële hulp bieden, is zeker op veel plaatsen in Wallonië niet evident. De toegang tot veel getroffen gebieden is nog niet genormaliseerd. Wegen, vervoer, opslagplaatsen e.d. worden best prioritair ingezet voor (medische) hulpverlening, noodopvang en puinruiming.

Daarom is de snelste en efficiëntste vorm van steunbetuiging momenteel een financiële gift. In Vlaanderen coördineert het Rode Kruis een actie via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525. Via de actie #Helpenhelpt op de website kan je je ook aanmelden als vrijwilliger. Op het terrein stellen ook onze collega’s van het Centre d’Action Laïque alles in het werk om de lokale initiatieven bij te staan.

Steun de actie van het Rode Kruis

De komende dagen blijven wij de ontwikkelingen nauwgezet opvolgen, zodat we onze hulp en ondersteuning kunnen aanbieden waar die best tot zijn recht komt. En heb je zelf een idee of suggestie om extra hulp te bieden, dan denken we graag met je mee.