fbpx
deMens.nu

10 oktober Back to the Climate mars in Brussel

Nog een paar dagen en dan is het weer zover: dan gaan we weer Back to the Climate en laten ook wij massaal onze stem horen dat het klimaat hoog op de agenda MOET blijven bestaan. Want de Covid-pandemie, de angstaanjagend snel stijgende energieprijzen en de extreme weersomstandigheden zijn wel degelijk met elkaar verbonden. Dit zijn geen of-of gebeurtenissen, maar en-en thema’s die ons allemaal belangen. Het is niet enkel van levensbelang dat de klimaatopwarming een halte wordt toegeroepen maar ook dat dit op een faire en rechtvaardige manier gebeurt. Ook daarvoor stappen we mee. Deze mars is niet zomaar op 10 oktober gepland. Eind oktober is er immers een laatste EU-klimaattop ter voorbereiding van de COP-26 in Glasgow in december. Het is dus nú het moment om een signaal te geven! Kan je niet komen? Super jammer, maar wees dan gerust de lokale klimaatambassadeur en maak dan iedereen in je omgeving warm om hen te laten deelnemen. 😊

Praktisch
Zondag 10 oktober 2021
13u00-16u00
Vertrek: Station Brussel Noord
Einde: Jubelpark

We spreken af aan de Exki aan Brussel Noord en je zal ons herkennen aan fluohesjes, jassen, vlaggen, …

Meer info:
Info en evenement om te delen op FB:
Back To The Climate (facebook.com)
www.backtotheclimate.be

Goed om te weten

De NMBS biedt iedereen die zondag 10 oktober wil deelnemen aan de geplande klimaatmars ‘Back to the Climate’ in Brussel een voordelig weekendticket aan naar de hoofdstad. Met een dergelijk ticket genieten deelnemers van 50 procent korting ten opzichte van het standaardtarief. Dat laat de Klimaatcoalitie weten via Twitter. Daarnaast zal de NMBS het aantal treinen van en naar Brussel verhogen om de drukte op te vangen. Ook de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB maakte eerder bekend dat haar netwerk gratis zal zijn op 10 oktober tussen 12 en 19 uur.

Graag tot in Brussel!