fbpx
deMens.nu

Zet 2022 goed in met een concertfilm!

De concertreeks ‘Allegro con animali’ van het VUBorkest werd eind november al na 1 concert afgelast. Het virus had ons opnieuw ingehaald en het was niet meer mogelijk de concerten naar een talrijk publiek te brengen. De muzikanten zaten in zak en as toen ze hoorden dat het project (opnieuw!) abrupt werd stopgezet. Het VUBorkest zocht onvermoeibaar naar creatieve oplossingen. Het beest in hen was niet te houden en met trots stellen ze hun concertfilm voor!

De muzikanten trokken naar de concertlocatie C-Mine in Genk en namen enkele stukken van het concert op voor een lege zaal. Je hoort de prachtige prestatie van solist Stéphane Pflieger op hoorn, de herkenbare Fledermaus Overture, meeslepende filmmuziek en nog meer spetterende en beestige muziekstukken. Zelfs zonder publiek konden ze telkens de nodige concentratie en de juiste sfeer oproepen (met dank aan de geweldige muzikanten). Afwisselend met de muziek brengen Yoeri en Ingrid enkele beestachtige teksten zoals je ze ook op de concerten zou hebben gehoord. Om duimen en vingers bij af te likken!

Kortom, als je niet langer naar het concert kan komen, dan brengen we het concert graag tot in je huiskamer!

De concertfilm duurt 1u15 en is enkel online en beperkt beschikbaar. Je kan de concertfilm nog tot en met 9 januari bekijken door te klikken op onderstaande link.

BEKIJK HET CONCERT

 

“We zijn erg trots op het resultaat. De studenten van Narafi hebben voor mooie beelden gezorgd. Een groot symfonisch orkest capteren was voor deze jonge mensen iets nieuws. Na enig zoekwerk en uitproberen kunnen we zeggen dat het een prachtige montage is geworden!”

Halverwege de concertfilm hoor je een korte boodschap van de voorzitter van deMens.nu, Freddy Mortier. “We danken hem voor de ondersteunende woorden die op een passende manier de stevige band tussen de VUB, ons VUBorkest en deMens.nu weergeven.”

Deze opname werd mogelijk gemaakt met de gewaardeerde steun van de VUB en deMens.nu, de Genkse Humanisten en de studenten Film van de LUCA School of Arts Campus Brussel / Narafi. De opname gebeurde met aandacht voor alle op dat moment geldende maatregelen.

Hopelijk kan je ervan genieten en vormt het net als voor ons een positieve start van het nieuwe jaar 2022!

Veel kijk- en luisterplezier!