fbpx
deMens.nu

Leerstoel Calewaert: Paul de Beer

De leerstoel Willy Calewaert 2022 is toegekend aan de Faculteit Sociale en Economische Wetenschappen en Solvay Business School en wordt bekleed door prof. dr. Paul de Beer. Paul de Beer is bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen op de Henri Polak leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam en senior onderzoeker bij het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies-Hugo Sinzheimer Instituut (AIAS-HSI).

Het centrale thema voor de leerstoel is “De mythe van de arbeidsmarkt”. In een reeks lezingen en workshops zal Paul de Beer het dominante ‘marktdenken’ binnen onderzoek en beleid over de arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen problematiseren. Het is zijn stelling dat juist door het denken in termen van een ‘marktmetafoor’ er de afgelopen halve eeuw zo weinig vooruitgang geboekt in het verklaren van de gebreken van de arbeidsmarkt.

Praktische informatie inaugurale lezing

  • Datum: woensdag 16 maart 2022
  • Locatie: VUB-campus Etterbeek
  • Tijdstip 18 uur

De Leerstoel Willy Calewaert wordt jaarlijks onder auspiciën van deMens.nu georganiseerd door de VUB.

REGISTREREN

 

Programma

Het programma bestaat uit een inaugurale lezing waarvoor iedereen zich kan registreren, gevolgd door een reeks van workshops waarvoor uit de lijst van geïnteresseerden die zich registreerden een beperkte groep van actieve participanten zal geselecteerd worden. Participanten die ingeschreven zijn voor de workshops zullen actief deelnemen aan de discussies en eventueel hun eigen werk voorstellen.

Inaugurale rede De Mythe van de ArbeidsmarktLezing:

16 maart om 18u

Vrije Universiteit Brussel, Campus Etterbeek

Workshops:   Vrije Universiteit Brussel, Campus Etterbeek
Workshop 1 Waarom de marktanalogie misleidend is

29 maart 12-16u

Workshop 2 Waarom mensen (niet) verdienen wat ze verdienen

19 april 12-16u

Workshop 3 Waarom iedereen aan het werk een droom zal blijven

3 mei 12-16u

Workshop 4 Waarom beweging niet hetzelfde is als vooruitgang

17 mei 12-16u