fbpx
deMens.nu

Boekvoorstelling: Antipode. Opponenten in volle radicalisering

Op zich is er niets mis met radicale standpunten of meningen die ingaan tegen de heersende opinie. Het is pas wanneer ze gisten op een voedingsbodem van frustratie, woede of angst, dat ze kunnen doorschieten naar extremisme… Gevoed door de brandversnellers van de sociale media ontpopt de ene groep zich tot de antipode van de andere.

Uitgeverijen ASP en de lage landen, deMens.nu, het Hannah Arendt Instituut en boekhandel Walry nodigen u uit op de boekvoorstelling van Antipode. Opponenten in volle radicalisering van Hind Fraihi op donderdag 7 april in de Zebrastraat in Gent.

Programma

  • Welkomstwoord door moderator Liesbeth Van Impe (hoofdredacteur Het Nieuwsblad)
  • Intro door Hind Fraihi, journalist, columnist en auteur van het boek ‘Antipode’
  • Panelgesprek onder leiding van Liesbeth Van Impe met gasten Maarten Van Alstein (Senior onderzoeker Vlaams Vredesinstituut), Jolien Paeleman (Extinction Rebellion), Hind Eljadid (LGBTQ-activiste) en Tanné Bogaerts (auteur van ‘Kind van extreemrechts’)
  • Spoken word/slam poetry door Hind Eljadid
  • Slotwoord door Karl van den Broeck (hoofdredacteur Apache)
  • Afsluitend drankje

U bent van harte welkom. De avond is gratis, maar inschrijven vooraf is noodzakelijk.

INSCHRIJVEN

Gelezen en goedgekeurd:

  • “Waar het debat polariseert, is moed nodig om de nuance te blijven zoeken. Noodzakelijke literatuur” – Caroline Pauwels
  • “Een wervend en wervelend pleidooi voor empathie in tijden van toenemend onbegrip en onverdraagzaamheid.” – Ludo Abicht

Praktische details

Locatie: Zebrastraat, Zebrastraat 1, 9000 Gent.

Bereikbaarheid: zie kaartje. Parkeren is mogelijk in de ondergrondse parking aan 1 euro per uur.

Deuren: 19:00u

Hind Fraihi is journaliste bij Apache en columniste bij De Tijd en de lage landen. Ze verwierf bekendheid door haar boek Undercover in Klein- Marokko. In 2020 bekleedde zij de leerstoel Willy Calewaert (VUB). Met Antipode schreef ze een intelligent en gelaagd essay over polarisering en radicalisering, waarin ze  de hete hangijzers van rechtsextremisme, identitarisme, dekolonisatie, islamisme, de coronapandemie en de klimaatopwarming niet schuwt.

Antipode. Oponnenten in volle radicalisering ontstond in de schoot van de leerstoel Willy Calewaert (VUB), die ingericht wordt onder de auspiciën van deMens.nu.