fbpx
deMens.nu

Wim Distelmans brengt boek uit over 20 jaar euthanasiewet

Op de vooravond van 20 jaar euthanasiewet in België, lanceert Wim Distelmans zijn nieuwe boek Het levenseinde in eigen regie: 20 jaar wet euthanasie, palliatieve zorg en patiëntenrechten. Wim Distelmans is oncoloog en professor palliatieve geneeskunde aan de VUB en lag mee aan de basis van de euthanasiewet die op 28 mei 2002 goedgekeurd werd.

Het levenseinde in eigen regie is tegelijk een stand van zaken, een kritische terug- en vooruitblik, én een pleidooi — vertrekkend vanuit blijvende verontwaardiging en een permanente strijd tegen onrecht — voor een gezondheidszorg op maat van de mens, waarbij de patiënt tot op het eind centraal moet staan.”

Uitgeverij Houtekiet

MEER INFO

 

In De Ochtend op Radio 1 licht Wim Distelmans de euthanasiewet verder toe.

“In de geesten van veel mensen is euthanasie nog steeds een ongewilde levensbeëindiging, maar dat is niet waar. Euthanasie gebeurt alleen op uitdrukkelijk verzoek van de persoon in kwestie.”

Wim Distelmans

Beluister het volledige fragment