fbpx
deMens.nu

VRT, publieke omroep van alle Vlamingen?

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

Met aandacht las ik het pleidooi van 23 professoren communicatiewetenschappen in De Morgen van 21 augustus voor een sterke publieke omroep die alle lagen van de bevolking bereikt. Ik deel volmondig hun mening dat de VRT op een kwaliteitsvolle manier informatie, cultuur en ontspanning moet brengen voor alle groepen in onze samenleving, met meer aandacht voor kansengroepen. Met verwondering stel ik echter vast dat de communicatiedeskundigen met geen woord reppen over de feitelijke ongelijkheid die er nu bestaat bij de VRT waarbij de katholieken meer aan hun trekken komen dan de andere levensbeschouwingen. Het gaat daarbij niet over uitzendingen voor derden van de verschillende levensbeschouwingen. In haar eigen programma?s besteedt de openbare omroep (binnen haar eigen zendtijd met inzet van personeel) duidelijk meer aandacht aan de katholieke eredienst. In het kader van de bespreking van de toekomstige beheersovereenkomst kan men misschien streven naar een evenredige zendtijd en middelen voor de vrijzinnig humanisten en de andere erkende levensbeschouwingen. Dit ligt dan volledig in lijn met het voorstel van charter voor levensbeschouwelijke dialoog van minister Geert Bourgeois dat stelt dat de overheid de verschillende levensbeschouwingen op een gelijke manier moet behandelen. Sylvain Peeters Voorzitter deMens.nu ? Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw Met aandacht las ik het pleidooi van 23 professoren communicatiewetenschappen in De Morgen van 21 augustus voor een sterke publieke omroep die alle lagen van de bevolking bereikt. Ik deel volmondig hun mening dat de VRT op een kwaliteitsvolle manier informatie, cultuur en ontspanning moet brengen voor alle groepen in onze samenleving, met meer aandacht voor kansengroepen. Met verwondering stel ik echter vast dat de communicatiedeskundigen met geen woord reppen over de feitelijke ongelijkheid die er nu bestaat bij de VRT waarbij de katholieken meer aan hun trekken komen dan de andere levensbeschouwingen. Het gaat daarbij niet over uitzendingen voor derden van de verschillende levensbeschouwingen. In haar eigen programma?s besteedt de openbare omroep (binnen haar eigen zendtijd met inzet van personeel) duidelijk meer aandacht aan de katholieke eredienst. In het kader van de bespreking van de toekomstige beheersovereenkomst kan men misschien streven naar een evenredige zendtijd en middelen voor de vrijzinnig humanisten en de andere erkende levensbeschouwingen. Dit ligt dan volledig in lijn met het voorstel van charter voor levensbeschouwelijke dialoog van minister Geert Bourgeois dat stelt dat de overheid de verschillende levensbeschouwingen op een gelijke manier moet behandelen. Sylvain PeetersVoorzitter deMens.nu ? Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw