fbpx
deMens.nu

8 maart internationale vrouwendag

Vandaag 8 maart, internationale vrouwendag, protesteren vrouwen over de hele wereld met een solidariteitsactie tegen het huidige sociale, wettelijke, politieke, morele en verbale geweld tegen vrouwen wereldwijd, van Trump tot IS, van religieuze leiders tot vrouwonvriendelijke politici, van Noord tot Zuid. Anno 2017 moeten vrouwen nog steeds opboksen tegen uitsluiting, geweld en discriminatie. In België verdienen vrouwen nog steeds een vijfde minder dan mannen. Dat wil zeggen dat ze 20% langer moeten werken om evenveel te verdienen als mannelijke werknemers. DeMens.nu vraagt om aandacht voor vrouwenrechten vandaag, morgen en op alle andere dagen van het jaar.(bekijk de foto in hogere resolutie) Vandaag 8 maart, internationale vrouwendag, protesteren vrouwen over de hele wereld met een solidariteitsactie tegen het huidige sociale, wettelijke, politieke, morele en verbale geweld tegen vrouwen wereldwijd, van Trump tot IS, van religieuze leiders tot vrouwonvriendelijke politici, van Noord tot Zuid. Anno 2017 moeten vrouwen nog steeds opboksen tegen uitsluiting, geweld en discriminatie. In België verdienen vrouwen nog steeds een vijfde minder dan mannen. Dat wil zeggen dat ze 20% langer moeten werken om evenveel te verdienen als mannelijke werknemers.

DeMens.nu vraagt om aandacht voor vrouwenrechten vandaag, morgen en op alle andere dagen van het jaar.(bekijk de foto in hogere resolutie)