fbpx
deMens.nu

Mislukte aanslag Brussel Centraal: ‘We moeten blijven werken aan dialoog, niet ondanks maar omwille van onze verschillen’

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

DeMens.nu betreurt dat er opnieuw een poging was tot een aanslag in het Centraal Station van onze hoofdstad Brussel. ?Al zijn we opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen, toch willen we stil staan bij álle slachtoffers van terrorisme en haat overal ter wereld. Hierbij denken we eveneens aan de aanslag op de moskee in Londen, want ook dit was een daad van haat en terreur?, stelt voorzitter Sylvain Peeters. ?Geweld is nooit een oplossing, wel dialoog en een immer volhardend optimisme om van deze maatschappij een leefbare en vreedzame samenleving te maken. Een samenleving waarin we elkaar blijven respecteren, niet ondanks, maar omwille van de verschillen in wie we zijn en welke mening we hebben. In die dialoog moeten de mensenrechtenverdragen evenwel hét referentiekader blijven bij uitstek.? Vandaag viert deMens.nu de Internationale Dag van het Humanisme, de langste dag van het jaar en een dag die symbool staat voor de waarden van de verlichting en het ijveren voor een warme en solidaire samenleving. ?Op 21 juni is het feest, want ondanks al het geweld zijn we ervan overtuigd dat het licht de duisternis zal overwinnen?, aldus Sylvain Peeters. DeMens.nu hoopt dat deze boodschap de mensen blijft inspireren, in de plaats van het cynisme dat de samenleving verdeelt en polariseert. DeMens.nu betreurt dat er opnieuw een poging was tot een aanslag in het Centraal Station van onze hoofdstad Brussel. ?Al zijn we opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen, toch willen we stil staan bij álle slachtoffers van terrorisme en haat overal ter wereld. Hierbij denken we eveneens aan de aanslag op de moskee in Londen, want ook dit was een daad van haat en terreur?, stelt voorzitter Sylvain Peeters. ?Geweld is nooit een oplossing, wel dialoog en een immer volhardend optimisme om van deze maatschappij een leefbare en vreedzame samenleving te maken. Een samenleving waarin we elkaar blijven respecteren, niet ondanks, maar omwille van de verschillen in wie we zijn en welke mening we hebben. In die dialoog moeten de mensenrechtenverdragen evenwel hét referentiekader blijven bij uitstek.? Vandaag viert deMens.nu de Internationale Dag van het Humanisme, de langste dag van het jaar en een dag die symbool staat voor de waarden van de verlichting en het ijveren voor een warme en solidaire samenleving. ?Op 21 juni is het feest, want ondanks al het geweld zijn we ervan overtuigd dat het licht de duisternis zal overwinnen?, aldus Sylvain Peeters. DeMens.nu hoopt dat deze boodschap de mensen blijft inspireren, in de plaats van het cynisme dat de samenleving verdeelt en polariseert.