fbpx
deMens.nu

Vandaag is Internationale Dag van het Humanisme

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

21 juni is de langste dag van het jaar, de dag van het licht, de zomerzonnewende. Deze dag staat symbool voor het optimisme dat het vrijzinnig humanisme kenmerkt. We betreuren dat op de vooravond van deze dag er opnieuw een poging was tot terrorisme in het Centraal Station van onze hoofdstad Brussel.We willen graag stil staan bij alle slachtoffers van terrorisme en haat overal ter wereld. Hierbij denken we ook aan de aanslag op de moskee in Londen, want ook dit was een daad van terrorisme. Ondanks het geweld blijven we optimistisch en vieren we vandaag de langste dag. Overal in de wereld worden speciale acties en campagnes op touw gezet om onze feestdag te vieren. Ook bij ons zijn er verschillende activiteiten. Zo is er vandaag de feestelijke opening van ’t Vrij Gedacht, een nieuwe ontmoetingsplaats voor vrijzinnig humanisten in Diest. Speciaal voor deze dag hebben we eveneens een animatiefilmpje gelanceerd, met de stem van Kurt Van Eeghem, getiteld Hoe kan ik gelukkig zijn. Het is een Nederlandstalige versie van het animatiefilmpje ‘How can I be happy’, verteld door Stephen Fry, van the British Humanist Association. Voor meer activiteiten surf naar www.dagvanhethumanisme.be Graag delen we ook de woorden van onze algemeen directeur Anne-France Ketelaer, waarin ze ons allemaal een prachtige dag wenst. Na een nacht waarin de maan nauwelijks verkoeling bracht staat de zon hoog straks even het hoogst en verwelkomen we de zomerzon tijdens het solstitium van 21 juni terwijl ze gul licht en warmte strooit. Jij kijkt in de spiegel, pretlichtjes in de ogen want het is feest, maar ook om wie je bent, wat je denkt, wat je voelt en wat je doet. Achterkleinkind van de verlichting, vrijzinnig humanist, met genegenheid voor en van de ander, met liefde van en voor de jouwen. Handelend zoals jij denkt, rechtlijnig, vanuit het concept van de laïcité, ijverend voor vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid, toch? Daarom wens ik jou een prachtige zomerzonnewende. En als de wereld je met verstomming slaat, sta dan gerust even stil bij jezelf. Ga er prat op dat je mee het verschil maakt en zo respectloosheid en geweld doet verstommen. 21 juni is de langste dag van het jaar, de dag van het licht, de zomerzonnewende. Deze dag staat symbool voor het optimisme dat het vrijzinnig humanisme kenmerkt. We betreuren dat op de vooravond van deze dag er opnieuw een poging was tot terrorisme in het Centraal Station van onze hoofdstad Brussel.We willen graag stil staan bij alle slachtoffers van terrorisme en haat overal ter wereld.Hierbij denken we ook aan de aanslag op de moskee in Londen, want ook dit was een daad van terrorisme. Ondanks het geweld blijven we optimistisch en vieren we vandaag de langste dag.Overal in de wereld worden speciale acties en campagnes op touw gezet om onze feestdag te vieren. Ook bij ons zijn er verschillende activiteiten.Zo is er vandaag de feestelijke opening van ’t Vrij Gedacht, een nieuwe ontmoetingsplaats voor vrijzinnig humanisten in Diest.Speciaal voor deze dag hebben we eveneens een animatiefilmpje gelanceerd, met de stem van Kurt Van Eeghem, getiteld Hoe kan ik gelukkig zijn. Het is een Nederlandstalige versie van het animatiefilmpje ‘How can I be happy’, verteld door Stephen Fry, van the British Humanist Association. Voor meer activiteiten surf naar www.dagvanhethumanisme.be Graag delen we ook de woorden van onze algemeen directeur Anne-France Ketelaer, waarin ze ons allemaal een prachtige dag wenst. Na een nacht waarin de maan nauwelijks verkoeling brachtstaat de zon hoogstraks even het hoogsten verwelkomen we de zomerzon tijdens het solstitium van 21 juniterwijl ze gul licht en warmte strooit. Jij kijkt in de spiegel,pretlichtjes in de ogen want het is feest,maar ook om wie je bent, wat je denkt, wat je voelt en wat je doet. Achterkleinkind van de verlichting,vrijzinnig humanist,met genegenheid voor en van de ander,met liefde van en voor de jouwen. Handelend zoals jij denkt, rechtlijnig,vanuit het concept van de laïcité,ijverend voor vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid,toch? Daarom wens ik jou een prachtige zomerzonnewende. En als de wereld je met verstomming slaat,sta dan gerust even stil bij jezelf.Ga er prat op dat je mee het verschil maakten zo respectloosheid en geweld doet verstommen.