fbpx
deMens.nu

nieuwe drager

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

Donatie kan ook jouw leven redden. Donatie kan ook jouw leven redden. LEIF(levenseinde informatieforum) West-Vlaanderen voert dit najaar een sensibilisatiecampagne rond orgaandonatie omwille van de behoefte aan donoren en het actuele tekort ervan. Een uitdrukkelijke positieve wilsbeschikking voor donatie is een heel goede stap maar even belangrijk is dat de familie op de hoogte is van jouw bereidheid tot donatie, om verzet te voorkomen. Zie hier de flyer over LEIF West-Vlaanderen Zie hier de flyer van de orgaandonatie sesibiliseringscampagne PROGRAMMA BRUGGE . Vertoning film Réparer les vivants Donderdag 5 oktober 2017 om 20 uur Kinepolis Brugge, Koning Albert I-laan 200 Ticket: 7 euro I.s.m. De Andere Film (heeft een eigen ticket en de weg naar de juiste zaal wordt bewegwijzerd) . Informatieavond met getuigenissen vanuit de vzw Navado en een panelgesprek met experten Donderdag 12 oktober 2017 om 20 uur De Biekorf Brugge, Sint-Jakobsstraat 8 OOSTENDE . Vertoning film Réparer les vivants Donderdag 7 december 2017 om 20 uur VLC De Geuzetorre Oostende, Kazernelaan 1 Ticket: 7 euro . Informatieavond met getuigenissen vanuit de vzw Navado en een panelgesprek met experten Donderdag 14 december 2017 om 20 uur VLC De Geuzetorre Oostende, Kazernelaan 1 PRAKTISCH Vertoning film Réparer les vivants op 5/10 en 7/12: tickets aan de deur, vooraf inschrijven niet noodzakelijk. Informatieavond met getuigenissen en panelgesprek op 12/10 en 14/12: gratis toegang, vooraf inschrijven noodzakelijk via leif@ levenshuis.be. Over de informatieavonden op 12/10 en 14/10: Tijdens deze avond getuigen enkele mensen over orgaandonatie. Daarna volgt een interactief panelgesprek met experten waaronder Dr. Nico Müller en hoofdverpleegkundige Baudewijn Oosterlynck, beiden werkzaam op de dienst Intensieve Zorgen van het AZ Sint- Jan, een lid van het transplantteam KU Leuven en een afgevaardig- de van vzw NAVADO. Moderator: Pierre Naassens, campagneco- ordinator. Over de film Réparer les vivants: Regie: Katell Quillévéré / Cast: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Bouli Lanners / Speelduur 1u43 / Release november 2016 / Land Frankrijk Réparer les vivants is een film over het leven. Ook al draait hij vooral rond de dood. De dood van een jongeman. Een avonturier die vroeg in de morgen met zijn vrienden voor de kust van Le Havre gaat surfen. Op de terugweg schudt een ongeval hen brutaal wakker. Alleen die ene jongen zal nooit meer wakker worden. Hij is hersendood. Vanaf dat moment speelt zijn hart de hoofdrol. Gelukkig is de film niet donker. Als je de zaal verlaat, heb je zin om te leven. Je wil ertegenaan. Het verhaal geeft hoop. Centraal in ‘Réparer les vivants’ staat een hart dat van een overleden patiënt getransplanteerd wordt naar iemand die het zonder nieuwe motor niet lang meer zou trekken. Opmerkelijk aan de vertelling is dat daarbij alle betrokken partijen – donor