fbpx
deMens.nu

Fonds Aurore Ruyffelaere

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

Waarover gaat het? Het Fonds werd opgericht om het leven en werk van Aurore Ruyffelaere in herinnering te houden. Aurore was als leerkracht geschiedenis erg begaan met herinneringseducatie. Het heeft als doelstelling herinneringseducatie op de agenda te plaatsen en projecten over dit thema te ondersteunen. Het inzicht is belangrijk maar vooral ook een actief engagement tegen alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie. Daarbij vormen de Verlichtingsprincipes vrijheid, gelijkheid en broederschap een moreel kompas. Voor wie? De indiener van het project is een basis- of secundaire school uit Oost- of West-Vlaanderen van om het even welk onderwijsnet . Het project richt zich voor het secundair onderwijs tot klassen van BSO (B-stroom, 2de en/of 3de graad BSO) en/of BuSO en voor het basisonderwijs kunnen enkel klassen van het 5de en 6de leerjaar een project indienen. Timing Start 10/05/2017 Indienen tot en met 28/09/2017 Bekendmaking selectie 18/10/2017 Financiële steun tot ? 500 Steun dit project Waarover gaat het?Het Fonds werd opgericht om het leven en werk van Aurore Ruyffelaere in herinnering te houden. Aurore was als leerkracht geschiedenis erg begaan met herinneringseducatie.Het heeft als doelstelling herinneringseducatie op de agenda te plaatsen en projecten over dit thema te ondersteunen. Het inzicht is belangrijk maar vooral ook een actief engagement tegen alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie. Daarbij vormen de Verlichtingsprincipes vrijheid, gelijkheid en broederschap een moreel kompas. Voor wie?De indiener van het project is een basis- of secundaire school uit Oost- of West-Vlaanderen van om het even welk onderwijsnet . Het project richt zich voor het secundair onderwijs tot klassen van BSO (B-stroom, 2de en/of 3de graad BSO) en/of BuSO en voor het basisonderwijs kunnen enkel klassen van het 5de en 6de leerjaar een project indienen. TimingStart 10/05/2017 Indienen tot en met 28/09/2017 Bekendmaking selectie 18/10/2017Financiële steun tot ? 500 Steun dit project