fbpx
deMens.nu

Redelijk eigenzinnig (Reason and Engage)

Opgelet! Dit is een gearchiveerd bericht. Het is mogelijk dat er belangrijke afbeeldingen, links en/of video’s ontbreken.

Redelijk Eigenzinnig / Reason and Engage (VUB) is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitencyclus voor het brede publiek, waarmee de VUB wil aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Redelijk Eigenzinnig wil de brug slaan tussen academische wereld, werkveld en publieke sfeer. Studenten die inschrijven voor het vak werken in multidisciplinair team aan een steunvraag ingediend door een (Brusselse) nonprofit organisatie. De publieksactiviteiten gaan door op diverse Brusselse locaties en zijn vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. De derde editie van Redelijk Eigenzinnig (editie 2017-2018) verkent de mogelijkheden en impact van nieuwe technologieën. De derde editie van Redelijk Eigenzinnig (editie 2017-2018) zal de mogelijkheden en impact van nieuwe technologieën verkennen. Leidt (bio)technologie tot een nieuwe menselijke soort? Zal biotech gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk zijn? Hoe onze privacy beschermen in tijden van big data? Is het aanvaardbaar levende organismen en genetische informatie te patenteren? Wat zijn de sociale gevolgen van bionische implantaten? Is het wenselijk dat machines onze emoties sturen? Wat is de impact van de toenemende robotisering op de gezondheidszorg, werkgelegenheid en vergrijzing? Zullen lerende machines ons emanciperen van mensonwaardige arbeidsomstandigheden of zullen ze de sociale ongelijkheid doen toenemen? Katalyseren sociale media en digitale netwerken sociale verandering? Hoe slim zijn onze steden en hoe neutraal zijn algoritmen? Helpt technologie de kenniskloof te dichten? Etc. Deze en vele andere vragen zullen worden verkend. We laten academici en professionals aan het woord en gaan met hen in gesprek. Bekijk hier de PDF Bekijk het volledige programma Redelijk Eigenzinnig / Reason and Engage (VUB) is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitencyclus voor het brede publiek, waarmee de VUB wil aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Redelijk Eigenzinnig wil de brug slaan tussen academische wereld, werkveld en publieke sfeer. Studenten die inschrijven voor het vak werken in multidisciplinair team aan een steunvraag ingediend door een (Brusselse) nonprofit organisatie. De publieksactiviteiten gaan door op diverse Brusselse locaties en zijn vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. De derde editie van Redelijk Eigenzinnig (editie 2017-2018) verkent de mogelijkheden en impact van nieuwe technologieën.De derde editie van Redelijk Eigenzinnig (editie 2017-2018) zal de mogelijkheden en impact van nieuwe technologieën verkennen. Leidt (bio)technologie tot een nieuwe menselijke soort? Zal biotech gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk zijn? Hoe onze privacy beschermen in tijden van big data? Is het aanvaardbaar levende organismen en genetische informatie te patenteren? Wat zijn de sociale gevolgen van bionische implantaten? Is het wenselijk dat machines onze emoties sturen? Wat is de impact van de toenemende robotisering op de gezondheidszorg, werkgelegenheid en vergrijzing? Zullen lerende machines ons emanciperen van mensonwaardige arbeidsomstandigheden of zullen ze de sociale ongelijkheid doen toenemen? Katalyseren sociale media en digitale netwerken sociale verandering? Hoe slim zijn onze steden en hoe neutraal zijn algoritmen? Helpt technologie de kenniskloof te dichten? Etc. Deze en vele andere vragen zullen worden verkend. We laten academici en professionals aan het woord en gaan met hen in gesprek.Bekijk hier de PDFBekijk het volledige programma