fbpx
deMens.nu

De vrijzinnige tijdscapsule

CAVA gaat voor Erfgoeddag op zoek naar wat de vrijzinnig humanistische gemeenschap belangrijk, leuk, typisch vrijzinnig, grappig, enz. vindt. Overal in Vlaanderen en Brussel vind je vrijzinnig humanistisch erfgoed: een stichtingsakte, een wettekst, een medaille van een Feest Vrijzinnige Jeugd, een bijzondere vlag, het eerste nummer van een tijdschrift, die leuke pet, een bepaalde affiche, een foto of een (stukje) film van je bestuur of van die memorabele gebeurtenis,… Het kan vanalles zijn, van vroeger en van nu.
Wat vertelt dat stuk over wie we zijn en hoe we in de wereld staan? Welke stukken wil je daarom bewaren voor de volgende generaties en horen volgens jou in de tijdscapsule? Of welke stukken zijn net zo origineel of zo zot dat ze er een plaats in verdienen?
Je kan stukken inzenden als persoon of als organisatie, samen met je vrienden of je klasgenoten. Via Facebook en onze website stellen we ze dan voor en kan het (vrijzinnig humanistisch) publiek reageren.
We lanceren de tijdscapsule symbolisch op Erfgoeddag.

Praktische info

Waarom is dat stuk voor jou of jullie zo belangrijk en waardevol? Laat het ons voor 11 april weten via email of motiveer je keuze via een filmpje. Leen ons het stuk uit of maak er een foto/filmpje van om te gebruiken. Wie een stuk uitleent krijgt het na 22 april terugbezorgd. Of schenk het aan CAVA en dan bewaren we het met plezier voor de volgende generaties.
We komen het stuk ook ophalen als dat voor jou handiger is.
Contacteer ons via info@cavavub.be of 02 629 24 34.

Wat is Erfgoeddag?

FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, organiseert ieder jaar Erfgoeddag om het publiek bewust te maken en enthousiast te maken over cultureel erfgoed. Op deze dag zetten mensen en organisaties hun voorwerpen, verhalen, technieken, gewoontes en tradities – kortom alles wat hen bindt – in de kijker. Dit jaar is het thema ‘Kiezen’.

Lancering

Op Erfgoeddag worden de stukken zelf, de foto’s, de motivaties en de filmpjes getoond in Vita Humana (Prinsenhoflaan 29, 3680 Maaseik). We lanceren samen de capsule en drinken daarop samen een glas.
Doe gerust inspiratie op via faro.be.