fbpx
deMens.nu

De rechten van de mens: paspoort hoesjes

In samenwerking met het Humanistisch Verbond Nederland heeft deMens.nu een paspoortbeschermhoesje waarop het eerste artikel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staat.

De Universele Rechten van de Mens bestaat dit jaar immers 70 jaar. Het Humanistisch Verbond en deMens.nu wil dit vieren omdat de mensenrechten een van onze belangrijkste cultuurgoederen zijn. We gebruiken de term ‘vieren’ niet voor niets. In plaats van nadruk te leggen op waar het mis gaat met de mensenrechten, willen we een gevoel oproepen van trots en overtuigingskracht. We weten van de talloze schendingen van de mensenrechten, maar dat neemt niet weg dat we in de tussentijd al 70 jaar met elkaar deze regels van waardigheid ondersteunen, onderschrijven en als maatstaf hanteren.

De paspoorthoesjes zijn een uitdrukking van deze waardering en viering. We zoeken vooral de relatie tussen het paspoort als teken van je nationale identiteit, en het feit dat mensen van over de hele wereld met elkaar zijn verbonden. De universele mensenrechten zijn er voor ieder individu, welk nationaal paspoort je ook heb

Bekijk de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens