fbpx
deMens.nu

deMens.nu Magazine 3/2018

In Onderhuids heeft schrijver en komiek Joost Vandecasteele het over zijn liefde voor de stad en zijn fascinatie voor twijfel en absurditeit. De tweejaarlijkse Boekenprijs deMens.nu, die het beste Nederlandstalige non-fictieboek over vrijzinnig humanistische waarden bekroont, wordt voorgesteld. Criminologe Tine Vertommen licht haar onderzoek over grensoverschrijdend gedrag in de sport toe, jongeren vertellen over hun ervaringen met ontwikkelingssamenwerking, en columnist Kurt Van Eeghem breekt een lans voor levensbeschouwelijke programma’s op radio en tv.

Dossier: Digitale samenleving

In het dossier worden tal van digitale en technologische ontwikkelingen in hun relatie tot de mens bekeken. Met onder anderen: wetenschapsfilosoof Jean Paul Van Bendegem, antropoloog Rik Pinxten en techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek.

Lees nu het deMens.nu Magazine.