fbpx
deMens.nu

Beeldenstorm brengt twee nieuwe cd’s uit

Once Upon a Time … Music for Guitar & Piano
Duo Adentro
Platenlabel: Et’cetera
Productie: Beeldenstorm vzw, 2018
Met werk van Claude Debussy, Mario Castelnuovo-Tedesco, Franz Schubert, Maurice Ravel en Federico Mompou

Echoes
Tmesis Ensemble
Platenlabel: Et’cetera
Productie: Beeldenstorm vzw, 2018
Met werk van Claude Debussy, Frederik Neyrinck, Arnold Schönberg, Maurice Ravel en Camille Saint-Saëns

Cd’s te bestellen bij Beeldenstorm: www.beeldenstorm.be
02 523 43 50
secretariaat@beeldenstorm.be

Prijs per cd: 21,50 euro

 

Tmesis Ensemble

  • Géraldine Clément – fluit
  • Panagiota Giannaka – klarinet
  • Alexandra Lelek – cello
  • Diede Verpoest – viool/altviool
  • Sara Vujadinovic – piano

Deze jonge, enthousiaste musici delen hun passie voor uitdagende, originele kamermuziek. De programma’s van het Tmesis Ensemble garanderen dan ook muzikale reizen vol (her)ontdekkingen door een divers en opwindend repertoire. Verrassende (eigen) arrangementen geven een frisse kijk op monumentale (orkestrale) meesterwerken, met Schönbergs ‘Verein für musikalische Privataufführungen’ als lichtbaken.

De kwintetformatie, in feite een ‘orkest op zakformaat’ (blazers, strijkers en piano), is de solide basis die ons door een verhaal vol variatie heen leidt. Verschillende literatuur voor kwintet, onderbroken in de geest van het retorische ‘tmesis’ (oud-Grieks voor ‘snijding, coupure, breekpunt’) door werken in contrasterende bezetting en stijlen (duo, trio …) – de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Duo Adentro

  • Saskia Van Herzeele – piano
  • Maarten Vandenbemden – gitaar

‘Once Upon a Time … Music for Guitar & Piano’ staat voor de sprookjesachtige muzikale reis van Duo Adentro. Het ’two-men-orchestra’ van gitaar en piano opent immers een ongekende waaier aan expressieve mogelijkheden.

Een gevarieerd programma van Castelnuovo-Tedesco’s wervelende ‘Fantasia’ over een verrassende herinterpretatie van Schuberts ‘Sonata Arpeggione’ tot eigen transcripties van Ravels sprookjessuite ‘Ma mère l’Oye’.

 

 

 

Beeldenstorm

Beeldenstorm vzw, een lidvereniging van deMens.nu, is een sociaal-artistieke organisatie die een ruime waaier aan artistieke, kunsteducatieve en sociaaleconomische activiteiten en projecten voor alle leeftijden aanbiedt.

Essentieel in de werking van Beeldenstorm is de kruisbestuiving op diverse vlakken, tussen verschillende artistieke disciplines, culturen en levensbeschouwingen, generaties en wijkactoren.

Tot het artistieke luik behoren onder meer het organiseren van creatieve ateliers, muzische activiteiten en concerten, het ondersteunen van kunstenaars, en het produceren van cd’s.

Eerder verschenen ook cd’s van: Ensembl’Arenski (Smetana & Sjostakovitsj – Pianotrio’s), Collectif Arsys & Daniel Gruselle (Tango Sensations) en Philippe Thuriot (Ravel & Couperin).