fbpx
deMens.nu

deMens.nu vormt een stevig peloton van 40 klimaatflandriens

Als Vlaanderen massaal de fiets neemt, dan daalt de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen en is er ook minder lawaai. Je komt monter en ontspannen toe op het werk of op de school. Vaarwel aan zorgen over een parkeerplaats! Je spaart flink wat centjes, en fietsen is gezond. Wie is er ook klimaatflandrien van 2019? 40 collega’s van deMens.nu fietsen op 11 februari en 12 februari er alvast lustig op los

Zo ook waagt Ellen, creatief communicatiebrein, zich 2 dagen lang aan een fietstocht (heen en terug)  tussen Antwerpen en Brussel. Geniet in de bericht mee van haar expeditie van 50km door (fris) Vlaanderen.

 

Een goede voorbereiding is key.

Ellen is op zondagavond helemaal klaar om van ’t Stad naar Brussel te trekken.

  • Energierepen en drinken voor onderweg: check!
  • Waterdichte kledij en fietshelm voor de veiligheid: check!
  • Opgeladen batterij voor de elektrische fiets: check!

 

 

Daar gaat ze …

Bij het vertrek in Antwerpen is het nog steeds donker. Dat de Dikketruiendag in de winter valt, is meteen duidelijk aan de  temperatuur. Het mag dan wel wat warmer worden, maar in de ochtend pikt het toch wat aan de handjes en de tenen. Vlug een foto nemen en vertrekken maar!

 

 

 

Fiets-O-Strade Antwerpen-Mechelen

De fietsostrade Antwerpen – Mechelen is al enige tijd een feit en biedt een vlotte fietsverbinding tussen de 2 steden. Weg van auto’s is aangenaam fietsen. Wel oppassen voor de andere (elektrische) wielerfanaten. Intussen beluistert Ellen gezellig haar audioboek via de oortjes. Op de spoorlijn naast de fietsostrade, ziet ze haar dagelijkse trein met volle snelheid voorbij zoeven.

 

 

Zonsopgang

In tegenstelling tot de redelijk onheilspellende weerberichten is het prachtig weer. De koude tenen neemt Ellen er graag bij. Ze fietst ter hoogte van Sint-Katelijne-Waver, het laatste stuk vooraleer Mechelen te bereiken. Bij Mechelen Nekkerspoel eindigt helaas de fietsostrade en moet Ellen tot in Brussel zelf haar weg zoeken. Gelukkig legt ze dit traject ook af en toe in de zomer af, en kent ze intussen de mooiere binnenbaantjes.

 

 

 

 

Natuur-lijk

Na een grondige heraanleg van het jaagpad aan de Zenne is het weer genieten om langs het water te fietsen.  Dit stukje tot aan Vilvoorde zal het dichtst bij het idee van een fietsostrade liggen, al de rest is hobbelen en bobbelen over ondermaatse of amper bestaande fietspaden. Wat was het woord van het jaar weer, moordstrookje?

 

 

 

Stad in zicht

Na 2 uur fietsen en behoorlijk tegen de wind opboksen ziet Ellen het stedelijke leven opdagen. Stad in zicht en de neus dicht door de industriële dampen. Tot en met Schaarbeek is dit een beetje de survival of the fittest.  Ellen hoopt vurig bij elke voorbijrazende vrachtwagen dat de fietsostrade tot Brussel eindelijk eens ook tot hier doorgetrokken kan geraken.

 

 

Finish!

Elektrisch fietsen heeft zo zijn voordelen. Om de batterij te besparen, probeert Ellen steeds zo snel mogelijk te fietsen, tot de batterij uitvalt. Maar tussen Schaarbeek en het federaal secretariaat op de Brand Whitlocklaan is het regelmatig steil naar boven, en na ruim 2 uur fietsen is die batterij meer dan welkom. Dan gaat hij even op een standje sterker. Na ruim twee uur fietsen is Ellen aangekomen! Vanavond weer terug en morgen nog een keer. In totaal zal ze 208 kilometer gefietst hebben. En zo heeft ze weer een steentje bijgedragen aan het klimaat.

 

 

 

Vanwege de collega’s van deMens.nu tonen we ons fiets engagement en onze liefde voor deze planeet. 40 collega’s van deMens.nu en de huizenvandeMens hebben een klimaatpeloton gevormd waarbij ze op 11 en 12 februari zoveel mogelijk de fiets naar het werk nemen.  Al deze kilometers samen hebben ze intussen al ruim 1.000 kilometer bereikt. Dit deMens.nu klimaatpeloton fietst onder de naam Klimaatcollega’s deMens.nu en kan je via het kaartje op www.dikketruiendag.be bekijken.