fbpx
deMens.nu

Ecologie, wonen en mobiliteit: een verkiezingsdebat in huisvandeMens Halle

De partijstandpunten rond ecologie, een verkiezingsdebat

Op zondag 26 mei trekken we opnieuw naar de stembus. Omdat een goede voorbereiding alles is, organiseren het huisvandeMens Halle en Pajopower vzw op 8 mei een debat met de focus op de partijstandpunten rond ecologie en raakvlakken wonen & mobiliteit. Het panel bestaat uit Veerle Leroy (Groen), Lorin Parys (N-VA), Bruno Tobback (SP.a), Sammy Mahdi (CD&V), Hans Maes (Open VLD).

Praktisch:
8 mei 2019
Raadzaal stadhuis Halle
Toegang gratis

Meer informatie en inschrijven voor het debat kan je hier.

 

In het memorandum van deMens.nu n.a.v. de verkiezingen van 26 mei 2019 staat:

Het vrijzinnig humanisme heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het uitbreiden van de empathische cirkel. De voorbije eeuwen heeft de strijd om gelijke rechten een ware kwantumsprong gemaakt. Slavernij werd afgeschaft, racisme werd streng veroordeeld en minderheden worden door internationale, juridisch vaak afdwingbare, afspraken beschermd. ‘De ander’ heeft respect afgedwongen en staat – al is dat helaas nooit en nergens helemaal verworven – op gelijke voet met onszelf.
Voor deMens.nu is er geen twijfel mogelijk dat ‘de ander’ ook toekomstige generaties en andere soorten omhelst. We delen ook met hen deze planeet. Een planeet die door menselijke activiteit veranderingen ondergaat op het vlak van klimaat en waarvan de natuurlijke grondstoffen aan sneltempo worden verbruikt.

De vraag is niet of we pessimistisch of optimistisch tegen het klimaatprobleem moeten aankijken. De vraag is welke keuze wij hier en nu maken: om gelaten te blijven toekijken? Of om dit samen daadkrachtig aan te pakken en te tonen dat wij als soort echt in staat zijn om vooruitgang duurzaam te maken?

deMens.nu pleit alvast voor dit:

  • Ontwikkel een doorgedreven klimaatbeleid en maak afspraken over de grenzen van legislaturen en partijen heen.
  • Betrek de privésector in het terugdrijven van broeikasgassen.
  • Bestraf milieumisdrijven strenger.

Lees meer in het memorandum van deMens.nu n.a.v. de regionale, nationale en Europese verkiezingen van 26 mei 2019.