fbpx
deMens.nu

Manifest: Ik kies voor een vrij en liefdevol Europa

Europa is meer dan een economische gemeenschap. Meer dan een politieke macht. Meer dan de Champions League of het Eurovisiesongfestival. Europa is de bron van vrijheid. Van gelijke rechten voor iedereen, wie je ook bent, of wie je ook liefhebt.

Abortus is niet langer toegestaan. Het huwelijk alleen iets tussen man en vrouw. IVF en anticonceptie zijn niet langer mogelijk. En scheiden? Dat is helemaal uit den boze. Klinkt misschien ver van je bed, maar onze vrijheden zijn wel degelijk in gevaar. Ons vrije Europa loopt gevaar. Ultraconservatief christelijke en rechts populistische partijen en organisaties hebben elkaar gevonden in een hang naar traditionele, verstikkende gezinswaarden.

Eerder beïnvloedden zij samen met streng islamitische landen het beleid van de Verenigde Naties. Nu willen ze in Europa hun waarden opleggen aan anderen. Ze willen een ander Europa. Een Europa waar ivf, abortus, stamcelonderzoek, eerlijke seksuele voorlichting en anticonceptie onmogelijk worden. Zij worden daarin gesteund door regeringen als Hongarije, Oostenrijk, Italië en Polen.

Juist nu is het belangrijk om je uit te spreken. Op 23 mei zijn de Europese verkiezingen. Laat zien waar je voor staat. Sta voor een vrij en liefdevol Europa. Het Humanistisch Verbond Nederland heeft daarom een manifest gelanceerd.

Teken hier het manifest en kies voor een vrij en liefdevol Europa

Ik STA VOOR EEN VRIJ EN LIEFDEVOL EUROPA als het gaat om keuze bij de liefde, seksualiteit en het huwelijk. Want iedereen moet zelf kunnen beslissen om lief te hebben naar eigen wens. Ik sta pal voor:

1. Het recht een familie of gezin te vormen zoals je zelf wilt. Het recht alleen te blijven. Het recht te scheiden. Niemand wordt uitgesloten en de eigen keuze staat voorop.

2. Het recht op veilige abortus en toegang tot anticonceptie

3. Het recht van jongeren op eerlijke seksuele voorlichting

4. Gelijkheid tussen man en vrouw, gelijkheid van lesbische, homo, biseksuele, transgender en intersekse (lhbti)-personen

5. Het voorkomen van discriminatie

6. Het voorkomen van geweld tegen vrouwen en lhbti’s, waaronder ook pesten en seksisme

7. Vrijheid van onderzoek zoals stamcelonderzoek

8. Steun voor vrouwenrechtenorganisaties en lhbti-organisaties in Europa maar ook daarbuiten.

Lees meer over deze campagne ‘Een vrij en liefdevol Europa‘, een initiatief van het Humanistisch Verbond Nederland