fbpx
deMens.nu

Petitie: teken voor het behoud van de lesuren ncz!

Oproep aan de leerkrachten ncz en sympathisanten

De politieke voorstellen om het vak niet-confessionele zedenleer te reduceren tot wekelijks een lesuur, verontrust de vrijzinnige gemeenschap. Op 10 september stuurde deMens.nu er een persbericht over uit.

Lees hier het volledige persbericht 

In de les ncz leer je om richting te geven aan je leven op basis van het moreel kompas van het vrijzinnig humanisme, met respect voor mensenrechten, kinderrechten en democratische waarden en principes. De beperking van de niet-confessionele zedenleer tot een éénuursvak dwingt het in een kader waarin kwaliteit geen kans meer krijgt. Dit kan niet de bedoeling zijn. Vanuit de georganiseerde vrijzinnigheid werd de afgelopen jaren sterk ingezet op een kwalitatieve versterking van het vak niet-confessionele zedenleer: door vernieuwing van de leerplannen; door de beheersstructuur van de erkende vereniging transparanter en eigentijdser te maken; door te hameren op inschakeling in de pedagogische projecten van de netten, speciaal wat betreft burgerschap; door de pedagogische ondersteuning van het vak te versterken; door de samenwerking met de godsdiensten uit te breiden.

Daarom hebben we in samenwerking met de officieel erkende vereniging van het vak ncz, de Raad voor Inspectie en Kwaliteitszorg niet-confessionele zedenleer, een petitie opgestart.

Vind jij ook dat de levensbeschouwelijke vakken en de lessen ncz behouden moeten blijven tot twee lesuren per week? Toon je bezorgdheid en teken nu.  Onderaan de petitie kan je indien gewenst een reactie toevoegen.

Petitie