fbpx
deMens.nu

‘De inzichten’ met Wim Distelmans

Zondagochtend 20 oktober 2019 om 10.20 uur op Eén.
Herhaling: maandag 21 oktober om 14.20 uur en  zaterdag 26 oktober om 11.25 uur

 

“De inzichten” zijn integraal te bekijken op VRT NU of te beluisteren op www.een.be als podcast.

 

Lees hier het persbericht

“Op het einde van het leven vallen de maskers af. Dan zie je geen verschillen meer. Dan praat je over de essentie, want dan besef je dat de tijd eindig is. Wat je heel dikwijls hoort is ‘spijt’: Had ik dit of dat nog maar, waarom heb ik me daar zo druk over gemaakt … die levenslessen zijn onbetaalbaar”, zegt Wim Distelmans.

In de derde aflevering van “De inzichten” is Wim Distelmans, oncoloog en hoogleraar in de palliatieve geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel, de gast van presentator Nic Balthazar. Professor Distelmans pionierde in België voor de erkenning van palliatieve zorg en vocht voor het recht op euthanasie. Samen met LEIF, het LevensEinde InformatieForum, streeft hij naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt vooropstaat. Meer informatie op: www.leif.be

“Artsen moeten ophouden te denken dat ze God de vader zijn” “Grootmoedigheid bereik je niet alleen” “Ziekenhuizen moeten ophouden om zoveel mogelijk op gevangenissen te lijken” “We moeten kunnen omgaan met de zekerheid van het onzekere” zijn enkele inzichten die besproken worden.

De inzichten op Eén is een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten. Het programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

 

Herbekijk

De vorige afleveringen van De inzichten met VUB-rector Caroline Pauwels en gynaecologe Marleen Temmerman zijn terug te vinden op de themasite ‘wereldbeeld’ van Canvas via www.canvas.be/wereldbeeld en zijn integraal te bekijken op VRT NU of te beluisteren op www.een.be als podcast.

Beluister de podcast

Lees meer over ‘De inzichten’  of bekijk de playlist op YouTube

De trailers: