fbpx
deMens.nu

‘De inzichten’ met Geert Hoste

Zondagochtend 3 november 2019 om 11 uur op Eén.
Herhaling: maandag 4 november om 14.20 uur en zaterdag 9 november om 11.25 uur.

 

“De inzichten” integraal op VRT NU of te beluisteren op www.een.be als podcast.

 

Ik heb humor altijd gebruikt als een verdedigingsmiddel. Als ik werd aangevallen, maakte ik er een grap van“, zegt Geert Hoste.

In de vierde aflevering van “De inzichten” is Geert Hoste de gast van presentator Nic Balthazar. Met zijn eindejaarsconferences was hij 25 jaar lang een soort nationaal humorinstituut. Zijn televisieprogramma’s staan in de top 10 van de meest bekeken televisie-uitzendingen aller tijden. Maar wist je ook dat hij de drijvende kracht is achter de oprichting van het mensenrechteninstituut?

“Mensenrechten zijn belangrijker dan het verkeersreglement”,  “Het individu maakt het verschil”, “Humor dient als verdediging en niet als aanval”, “Het komt goed” zijn enkele inzichten die besproken worden.

“De inzichten” op Eén is een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten. Het programma werd samen met deMens.nu ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten.

Herbekijk

De vorige afleveringen van De inzichten met VUB-rector Caroline Pauwels, gynaecologe Marleen Temmerman en oncoloog Wim Distelmans zijn terug te vinden op de themasite ‘wereldbeeld’ van Canvas via www.canvas.be/wereldbeeld en zijn integraal te bekijken op VRT NU of te beluisteren op www.een.be als podcast.

Beluister de podcast:

 

Lees meer over ‘De inzichten’  of bekijk de playlist op YouTube

Bekijk de trailers:

Foto © Joke Goovaerts