fbpx
deMens.nu

Teken de petitie voor de vrijlating van Raif Badawi

Teken de petitie 

Op 9 januari was er een actie voor de ambassade van Saoedi-Arabië in Brussel. Verschillende personen, waaronder rector Caroline Pauwels, schrijfster Joke van Leeuwen, directeur Amnesty International Vlaanderen Wies De Graeve, lieten zich opsluiten in een isoleercel.

 

Ze steunen daarmee de actie van Amnesty International en ijveren voor de vrijlating van blogger Raif Badawi en zijn advocaat Waleed Abu al-Khair.

Raif Badawi is de oprichter van de website ‘Saoedi-Arabische Liberalen’, een online forum dat ijvert voor de vrijheid van meningsuiting. Het stelt een aantal politieke en sociale basisbeginselen van de Saoedi-Arabische samenleving in vraag. Badawi werd in 2012 gearresteerd voor het beledigen van de islam via elektronische kanalen en religieuze afvalligheid. In 2014 werd hij veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en 1000 zweepslagen. De veroordeling van Badawi werd wereldwijd onthaald op groot protest. O.a. petities, brieven, acties op sociale media, straatprotesten en betogingen, de steun van journalisten, Amnesty International, andere mensenrechtenorganisaties, politici en een open brief ondertekend door 18 Nobelprijslaureaten.

Ook Humanists International vragen de onmiddellijke vrijlating van Raif Badawi.

Lees hier meer

© Yvan Dheur