fbpx
deMens.nu

Interview met Uma Van Looveren

De tekening met als titel Safe This Year werd gekozen als ontwerp voor een postkaart voor Music for Life. De bedenker Uma Van Looveren (17) is de jongste artiest achter de geselecteerde ontwerpen. Bekijk meer grafisch werk op haar blog. 

 

“Vooreerst wens ik iedereen geluk voor het nieuwe jaar en daarnaast roep ik op om het veilig te doen”

Safe This Year is de titel van de tekening. Wat was het idee erachter?

Aan de hand van de thema’s seksualiteit en eindejaar bedacht ik twee boodschappen. Vooreerst wens ik iedereen geluk voor het nieuwe jaar en daarnaast roep ik op om het veilig te doen. Ik hou er wel van om humor in mijn werk te steken.

In je werk maak je graag gebruik van veel kleuren. Hoe beschrijf je het best jouw ontwerpen?

In de klas kriebel ik dingen met een balpen, en die vind ik meestal niet zo mooi. Maar thuis doe ik dan echt moeite, teken ik dikwijls gezichten over. Ik heb mijn eigen stijl maar als ik eerlijk ben, ben ik daar zelf niet van overtuigd, dus ik gebruik die niet. [lacht] Op school volg ik de richting humane-artistiek met twee uur extra plastische opvoeding. Daar krijgen we weleens tekenopdrachten en zo schaaf ik mijn technieken bij. Ik werk bovendien graag met gezichten. Daaraan kan ik een eigen stijl geven en tegelijkertijd probeer ik toch zo realistisch mogelijk te tekenen.

“In de klas kriebel ik dingen met een balpen, en die vind ik meestal niet zo mooi”

 

Je bent nog jong en het is wellicht een moeilijke vraag, maar hoe zie je je toekomst? Wil je van tekenen je beroep maken?

Ik weet nog niet zekere wat ik later wil doen. Momenteel voelt het eerder als een hobby aan. Hier en daar kleine opdrachten uitvoeren. Echt een artiest worden is niet mijn ambitie. Ik heb liever zekerheid. Als artiest moet je soms verplichte werken maken. Als je dan geen inspiratie hebt, levert dat alleen maar stress op. Daarom verkies ik het als hobby, voor het plezier.

Jouw ontwerp werd door deMens.nu geselecteerd. Zijn er andere projecten waarmee je bezig bent?

Op school organiseren we een festival en voor het ontwerp van de hoodies was er een wedstrijd. Ik heb mijn ontwerp ingezonden en die tekening is geselecteerd. Dus binnenkort zal iedereen die dragen. Dat is een leuke erkenning. Voor de rest heb ik nog geen publicatie gehad, misschien komt dat nog …