fbpx
deMens.nu

#corona: Denk voor jezelf, zorg voor elkaar

Freddy Mortier, voorzitter deMens.nu

Het begon op 30 december met lokale berichten vanuit China over een nieuw virus. Maar eigenlijk begon het al eerder. Slechts langzaam werd de situatie duidelijker. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bestempelde de uitbraak van het coronavirus op 30 januari tot internationale noodsituatie. Een onbekend virus overheerst de wereld en maakt onze samenleving kwetsbaar.

De afgelopen week werden er door onze overheid maar ook internationaal drastische maatregelen getroffen. Dag op dag, uur op uur wordt de berichtgeving over het coronavirus massaal gevolgd. Allen samen volgen we de richtlijnen en aanbevelingen van de overheid en experts op. Wetenschappers produceren en delen informatie en zoeken naar oplossingen. De zorgsector verdient alle respect, steun en lof.

Help waar je kan en zorg voor elkaar.

Op een solidaire, verstandige, empathische, verbindende en respectvolle wijze moeten we met deze crisis omgaan. We vragen dan ook aan iedereen om tal van hartverwarmende initiatieven, die vooral viraal georganiseerd worden, te steunen. Help waar je kan en zorg voor elkaar. In deze bijzondere tijden beseffen we dat alles niet zo vanzelfsprekend is. We zijn kwetsbaar, maar ook sterk. Door solidariteit en verbondenheid te verspreiden, kunnen we het coronavirus bestrijden.

Samen op afstand! Het zijn bijzondere tijden voor ons allen: hou afstand en zorg voor jezelf en zorg voor elkaar!  Het federaal secretariaat van deMens.nu en de huizenvandeMens zullen vanaf 18 maart gesloten zijn. Maar onze medewerkers werken zoveel mogelijk van thuis uit en zijn bereikbaar via mail en telefoon. Indien je vragen hebt of als we iets voor jou kunnen betekenen, contacteer ons gerust.

Freddy Mortier

Voorzitter deMens.nu/ Unie Vrijzinnige Verenigingen

voorzitter@demens.nu

+32 473 77 99 01

Voor info en vragen: kijk hier op de website van de overheid.

Speciaal callcenter voor vragen over het coronavirus 0800 14 689