fbpx
deMens.nu

De inzichten

Artikel verschenen in deMens.nu Magazine jg9 nr2. Lees hier meer ‘Ingezoomd‘.

De inzichten, een programma op Eén dat samen met deMens.nu werd ontwikkeld als vrijzinnig humanistisch alternatief op de televisie naast de erediensten, is aan zijn tweede jaargang toe. De Hoorn in Leuven is de locatie voor de opnames.

Joke Goovaerts

De inzichten is een reeks van diepgaande gesprekken met inspirerende gasten die vanuit hun levenservaring inkijk geven in hun inzichten in het leven. De gesprekspartners van presentator Nic Balthazar brengen verhalen over mensenrechten, zelfbeschikkingsrecht, vrijheid van meningsuiting, belang van wetenschap, klimaat, bio-ethiek, solidariteit, emancipatie …

De eerste gast van 2020 was journalist Rudi Vranckx. Die aflevering werd op 22 maart uitgezonden. Ook niet te missen op Eén: het gesprek met gynaecologe Petra De Sutter op 26 april.

De afleveringen van De inzichten zijn integraal te bekijken op VRT MAX of te beluisteren als podcast. Eerdere gasten waren: VUB-rector Caroline Pauwels, gynaecologe Marleen Temmerman, oncoloog Wim Distelmans en humorist Geert Hoste.

Foto’s © Joke Goovaerts