fbpx
deMens.nu

Kom in actie: #FreeMubarakBala

Stuur een e-mail naar de president van Nigeria

Voorkom de doodstraf voor humanist Mubarak Bala. Het is geen misdaad om niet in een god te geloven. Help mee hem vrij te krijgen!

Op 28 april werd Mubarak Bala gearresteerd. Hij is een prominente humanist in Nigeria en voorzitter van The Humanist Association Nigeria. Hij wordt beschuldigd van godslastering omdat hij zich op Facebook kritisch uitsprak over religie. Twee dagen later is hij overgeplaatst naar het noorden van Nigeria waar de sharia geldt en op godslastering de doodstraf staat. Zijn overplaatsing lijkt een bewuste keuze.

De detentie van Bala is een schending van zijn recht op vrije meningsuiting, zoals is vastgelegd in de Nigeriaanse grondwet. Roep de Nigeriaanse autoriteiten op om Mubarak Bala onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

Mubarak Bala wordt momenteel vastgehouden in eenzame opsluiting. Hij mag zijn familie en advocaat niet zien. Mogelijk wordt hij mishandeld.

Wat kan je doen?

Doe mee aan de e-mailactie van Amnesty 

Meer info over de situatie van Mubarak Bala: mubarakbala.org.

Kijk ook hier bij Humanists International